Skip to main content

Persbericht EYE International
30 juli 2020

La última Primavera * (Last Days of Spring) is geselecteerd voor de komende editie van het San Sebastian International Film Festival. De debuutfilm van Isabel Lamberti beleeft haar wereldpremière binnen New Directors, de internationale competitie voor eerste en tweede speelfilms van het festival en maakt kans op de Kutxabank-New Directors Award en de TCM Youth Award.

La Última Primavera is geproduceerd door Steven Rubinstein Malamud en Marc Bary voor IJswater Films, en gecoproduceerd door Tourmalet Films (Spanje). De film was onderdeel van BoostNL 2017/2018, een programma voor films in ontwikkeling van CineMart en Holland Film Meeting, de coproductiemarkten van het International Film Festival Rotterdam en het Nederlands Film Festival. Eerder werd het filmplan gepresenteerd op het Torino Filmlab pitching event en vorig jaar als work in progress op de Agora Film Market van het Thessaloniki International Film Festival.

In juni werd de selectie van La Última Primavera voor het prestigieuze Cannes ACID 2020 bekend gemaakt, waarvan de bioscoopscreenings eind september in Parijs zullen plaatsvinden. Daarnaast dingt de speelfilm ook mee in de Gouden Kalf Competitie 2020 van het Nederlands Filmfestival. Distributeur Cherry Pickers brengt La Última Primavera op 29 oktober uit in de Nederlandse filmtheaters.

De Spaanstalige film vertelt het verhaal van de Gabarre-Mendoza familie. Als bewoners van een sloppenwijk vlakbij Madrid worden zij gedwongen om hun zelfgebouwde huizen te verlaten omdat het land waarop ze wonen verkocht is. Terwijl dit proces zich langzaam ontvouwt, worstelen de verschillende familieleden elk op hun eigen manier met hun leven in transitie.

Isabel Lamberti (1987) groeide op in Spanje en Nederland. Zij heeft gestudeerd aan de TISCH School of the Arts in New York en de Nederlandse Filmacademie. Haar korte films Volando Voy (afstudeerfilm, 2015), Amor * (2017) and Vader * (2019) zijn geselecteerd voor gerenommeerde internationale festivals, waaronder Locarno, San Sebastian en IDFA en hebben verschillende prijzen gewonnen.