Skip to main content

De nieuwe One Night Stand filmproductie FREE FIGHT, het televisiefilm-debuut van jong talent Sven Bresser, wordt momenteel opgenomen op diverse locaties in Nederland.

In het drama, waarbij MMA (Mixed Martial Arts) en BJJ (Braziliaanse Jiu Jitsu) een belangrijke rol spelen, vertolken Chiem Vreeken (o.a. hoofdrol tv-serie ‘Voetbalmaffia’) en nieuwkomer Aleksej Ovsiannikov, twee broers die ieder op hun eigen manier omgaan met het plotselinge verlies van hun moeder.

Actrice Olivia Lonsdale (o.a. ‘Prins’, ‘Monk’, ‘Geen Koningen in ons bloed’) speelt de belangrijkste bijrol in de aangrijpende film.

Het scenario werd geschreven door Bresser zelf, in samenwerking met Saar Ponsioen, die vorig jaar de Studenten Oscar won met het door haar geschreven script van ‘Grijs is ook een kleur’. Nieuwe filmmaker Sven Bresser won in 2016 de VERS Jury Award voor zijn HKU eindexamenfilm ‘Cavello’ en maakt momenteel – eveneens met producent IJswater Films – de Franstalige korte film ‘L’été et tout le reste’. De camera van zowel die korte film als voor FREE FIGHT is in de handen van nieuw talent Sam du Pon (o.a. Kort! ‘Bestaan is gaan’).

FREE FIGHT komt tot stand in het kader van One Night Stand en wordt geproduceerd door Marc Bary en Steven Rubinstein Malamud voor IJswater Films, in coproductie met VPRO|NTR|BNNVARA, met steun van het Nederlands Filmfonds, NPO-fonds en CoBO, en zal haar première beleven op het aankomende Nederlands Filmfestival en later te zien zijn bij de NPO.