Skip to main content

25 september jl. heeft OF IK GEK BEN, het speelfilmregiedebuut van Frank Lammers met Mike Weerts in de hoofdrol, een Noord-Amerikaanse filmprijs gewonnen: de ‘Best Narrative Feature Award’ op het Footcandle International Film Festival in Hickory, North-Carolina USA.

Helaas kon Frank er zelf niet bij zijn vanwege filmopnamen in België, maar hij heeft een acceptance speech op video gestuurd naar het festival. Het publiek was onder de indruk van zijn Marlon Brando/The Godfather interpretatie.

De juryprijs, een trophy, wordt officieel aan de producenten van de film overhandigd, te weten: IJswater Films, Pellicola en Aso Productions (die laatste is de nieuwe, eigen productiemaatschappij van de initiator van deze bioscoopfilm, Mike Weerts).

OF IK GEK BEN ging vorig jaar mei in premiere en release in Nederland, werd in 2016 genomineerd voor Gouden Kalf Beste Vrouwelijke Bijrol (Monic Hendrickx) en Beste Sound Design (Studio Vermaas).

In de cast zaten verder (naast Weerts, die de hoofdrol vertolkt van een jonge succesvolle kunstenaar die plotseling en vermeend onschuldig in een tbs kliniek terecht komt): Sanne Langelaar, Matteo van der Grijn, Tibor Lukásc, Fedja van Huèt, Cees Geel, Maarten Heijmans, Bianca Krijgsman, Kees Boot en Denvis. Frank Lammers schreef het scenario gebaseerd op de gelijknamige roman van Michiel Stroink. Eerder won OF IK GEK BEN de Best Film Jury Award op het Noida International Film Festival in India. Nog steeds is de film te zien bij de video on demand platforms en deze winter zal OF IK GEK BEN haar televisie première beleven bij de publieke omroep AVROTROS.

Bron: IJswater Films