Skip to main content

Ben jij wel eens bang? Dat je hart bonkt en je benen staan te trillen? De kinderen uit groep 3/4 van meester Mo wel. Voor de hond bijvoorbeeld, het gat op zwemles, of om voor gek te staan in de klas. Gelukkig hebben de kinderen ook allemaal een rijke fantasie, die hen dan helpt. 

Het is gelukt, de serie is af! Sinds vorige zomer hebben Elisabeth Hesemans, crew & cast ondanks alle omstandigheden het voor elkaar gekregen en gaat Kabam! in première: vanaf maandag 15 februari is de 10-delige kleuterdramaserie te zien om 7.30 uur op NPO Zappelin en online terug te kijken.

In de kleuterdramaserie Kabam! staan herkenbare kinderangsten centraal. De serie laat zien dat iedereen wel eens bang is en toont op een speelse manier dat er vaak ook een oplossing voor handen is. Met een beetje fantasie, zo doe je dat gewoon! In elk van de tien korte verhalen maken we kennis met één van de kinderen uit de klas, groep 3/4. Totaal verschillende, eigenwijze, grappige en energieke karakters, die met humor en fantasie een oplossing weten te verzinnen voor hun probleem.

Cast: Enhui Zhang (Kyona), Kadir Akseki (Kemal), Lizzy Stutterheim (Berith), Boris Vis (Dorus), Miki Dek (Mahin), Melai Verheul (Jairo), Pip Fleskens (Alisa), Jayrell van Samson (Toby), Sanjay Leijen (Sammy), Indy-Rose Kroonen (Shirley). Meester Mo wordt vertolkt door Idriss Nabil en verder zijn oa te zien; Susan Radder, Houk van Warmerdam, Elske Falkena, Floor Paul, in een cameo rol Willem Nijholt e.v.a.

Kabam! wordt geproduceerd door IJswater Films i.s.m. KRO-NCRV. Regie Elisabeth Hesemans, scenario: Floor Paul en Lilian Sijbesma. DoP is Victor Horstink, production design: Femke Hoebe, kostuumontwerp: Tina de Frétes en UP was Karen Bruinsma. De montage en muziek is van Boelie Vis (featuring trompettist Eric Vloeimans). Sound design: Marco Vermaas, postproductie: Filmmore en Storm.

Kabam!, vanaf maandag 15 februari, van maandag tot en met vrijdag twee weken lang tijdens de krokusvakantie, om 7.30 uur bij KRO-NCRV op NPO Zappelin.