Skip to main content

Maandag nacht tijdens de 50e editie van het International Emmy Awards Gala in New York is de Nederlandse kleuterdramaserie KABAM! in de prijzen gevallen. De serie van
KRO-NCRV en IJswater Films werd bekroond met een Emmy Award in de categorie Kids: Live-Action. Ze namen het op tegen producties uit Singapore, Australië en Mexico. KABAM! was dit jaar de enige Nederlandse kanshebber op het gala.

Een serie over kinderangsten
De tiendelige kleuterserie gaat over kinderangsten. In elke aflevering staat een andere herkenbare angst centraal. De serie leert kinderen hun rijke fantasie in te zetten om hun angsten de baas te worden. KABAM! wordt daarom ook veelvuldig vertoond op basisscholen. Netwerk Filmeducatie en Taartrovers ontwikkelden hiervoor een speciaal lespakket.

Bekroond met diverse prijzen
Inmiddels heeft KABAM! al meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen. Onlangs won de serie de tweede prijs op het Chicago Int. Children’s Filmfestival in de categorie Best Live-Action TV en eerder dit jaar een Buma Award in de categorie Beste Originele Compositie voor Nederlandse TV Series. Daarnaast won KABAM! in 2021 de Gouden Leeuw voor Beste Nederlandse Fictie Serie tijdens het jaarlijkse Cinekid Festival.

KABAM! is geproduceerd door IJswater Films in samenwerking met KRO-NCRV. De regie is in handen van Elisabeth Hesemans, het scenario is geschreven door Floor Paul en Lilian Sijbesma, editor en componist is Boelie Vis. Gisterenavond namen zij samen met regie-assistent en actrice Susan Radder namens alle makers de Emmy in ontvangst.

KABAM! is te zien op NPO Start/Plus en Zappelin.nl. Om de serie zo toegankelijk mogelijk te maken, zijn alle afleveringen voorzien van audiodescriptie.