Skip to main content

KABAM! genomineerd voor INTERNATIONAL EMMY AWARD

De kinderserie Kabam! is genomineerd voor de International Emmy Award voor Best Kids: Live Action Series! Het is de enige Nederlandse nominatie uit alle inzendingen van dit jaar, de uitreiking is op 21 november tijdens het 50th International Emmy® Awards Gala in New York.

Hulde aan regisseur Elisabeth Hesemans, scenaristen Floor Paul & Lilian Sijbesma en de super CREW & CAST! En samen met KRO-NCRV heeft IJswater Films hier jarenlang veel energie, creativiteit en liefde in gestoken.

In Kabam! staan herkenbare kinderangsten centraal. De serie laat zien dat iedereen wel eens bang is en toont op een speelse manier dat er vaak ook een oplossing voorhanden is. Met een beetje fantasie, zo doe je dat gewoon!

Er is een educatiepakket ontwikkeld voor de basisschool (ism Theatermakerij Enschede en Taartrovers mmv Netwerk Filmeducatie, zie www.lessonup.com).

Kabam! is Winnaar van de Cinekid Gouden Leeuw Beste Nederlandse Fictieserie 2021 en van de Buma Award Beste Originele Compositie (Boelie Vis), ontving een Special Mention vd Children’s Jury op het Poolse Cinema in Sneakers Film Festival en werd oa geselecteerd op het J’E.F festival in België, de Prix Jeunesse Intl. Competition in Duitsland en binnenkort op het Taartrovers Filmfestival (Bijlmer Parktheater 15&16 oktober) en het Boston Intl. Kids Film Festival (18 -20 november)!

Dit is de derde Emmy Nominatie voor IJswater na de telefilms ‘Skin’ (Beste Acteur Robert de Hoog, regie Hanro Smitsman) en ‘De Nieuwe Wereld’ (Beste Actrice Bianca Krijgsman en gewonnen! regie Jaap van Heusden)

Zie hier ook bekendmaking in Variety; https://lnkd.in/eMWmCuRj