Skip to main content

Van 21 t/m 25 november zal de jonge talentvolle Roemeense acteur Bogdan Iancu te gast zijn met de Nederlandse film IN BLUE op het 48e International Film Festival van India, Goa (IFFI). De film is geselecteerd voor het prestigieuze Cinema of the World Programme, met onder meer de laatste films van Claire Denis, Aki Kaurismaki, Andrey Zvyagintsev, Ruben Ostlund, Sally Potter, Todd Haynes en Darren Aronofsky.

De hoofdrolspeelster van IN BLUE, Maria Kraakman, is genomineerd als ‘Beste Actrice’ voor het Eindhovens Filmfestival, waar de film ook is geselecteerd en op 9 december wordt vertoond in bijzijn van regisseur Jaap van Heusden. Zondagavond 10 december vindt de Award Show plaats in Plaza Futura, waarbij IN BLUE tevens kans maakt op de jury- en publieksprijs.

Onlangs won IN BLUE tijdens haar Noord-Amerikaanse première op het Filmfestival van Austin de Narrative Feature Award, voor scenaristen Jan Willem den Bok en Jaap van Heusden. Begin september ging IN BLUE, als Openingsfilm van Film by the Sea in Vlissingen, in première, waarna de film geselecteerd werd op de filmfestivals van Utrecht (Forum), Oostende (waar Maria Kraakman tevens een ster mocht leggen op de boulevard), Kaapstad IFF en recent, op het Rome Film Fest.

IN BLUE vertelt het verhaal van stewardess Lin (Maria Kraakman), die tijdens een vlucht helpt bij een bevalling en wordt geconfronteerd met haar eigen verleden. Een toevallige ontmoeting met de vijftienjarige Nicu (Bogdan Iancu) die in de ondergrondse tunnels van Boekarest leeft, groeit uit in een onmogelijke vriendschap tussen hun beiden.

IN BLUE is een coproductie van IJswater Films, Caviar (België) en de NTR. Inmiddels is de de film haar 10e speelweek ingegaan en nog steeds te zien in de Nederlandse bioscoop, uitgebracht door Paradiso Filmed Entertainment.

IJswater Films
www.ijswater.nl