Skip to main content

IJswater Films is ook dit jaar weer aanwezig op het Nederlands Film Festival met verschillende films en projecten. Er draaien twee films op het festival: STUFF van Malu Janssen en VADER van Isabel Lamberti. STUFF is gemaakt in het kader van Kort! 2019 en gaat voor het eerst in première tijdens het NFF. VADER van Isabel Lamberti is eerder dit jaar in première gegaan tijdens het Locarno Film Festival en is genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire.

Daarnaast zijn we ook geselecteerd voor Holland Film Meeting (HFM) met twee speelfilmprojecten: “De Afvalligen” van Malu Janssen (scenario & regie) en Joeri Kloppert (coscenarist) is in ontwikkeling en wordt gepresenteerd op BoostNL en het Spaanstalige “El Azul Bajo Sus Pies” van Isabel Lamberti; deze is in postproductie en wordt gepresenteerd op HFM. Producenten Marc Bary en Steven Rubinstein Malamud zullen samen met de makers o.a. deelnemen aan one-on-one meetings met HFM gasten en buitenlandse experts.

Op zaterdag 28 september zal ook in het kader van het NFF de Dag van het Scenario plaatsvinden. S ‘middags zal in de Stadsschouwburg Utrecht onder andere in een van de onderdelen Willem Jan Otten spreken over o.a. de IJswater productie en Gouden Kalf Winnaar van vorig jaar, “In Blue” van Jaap van Heusden met Maria Kraakman (Winnaar Gouden Kalf Beste Regie, Scenario en Actrice 2018).