Skip to main content

 

HET HART VAN HADIAH TROMP wint zes prijzen op het Five Continents International Film Festival in Venezuela

Geweldig nieuws uit Zuid Amerika! “Het Hart van Hadiah Tromp”, de telefilm van Erik de Bruyn met Chloé Leenheer in de titelrol, heeft maar liefst zes prijzen gewonnen op het Five Continents International Film Festival in Puerto la Cruz, Venezuela! De film sleept de awards in de wacht voor Best Comedy Film, Best Production Design, Best Screenplay, Best Lead Actress Feature Film, Best Supporting Actor Feature Film en Best Director Feature Film.

”Het Hart van Hadiah Tromp” werd eerder dit voorjaar als eerste van de reeks nieuwe telefilms op Valentijnsdag uitgezonden bij NPO3. Nadat de film in mei de Best Foreign Film Award tijdens de Honolulu Film Awards in Hawaï won en kort daarna Best Romantic Film werd op het Lake View International Film Festival in India is er nu dus een derde continent bijgekomen in de prijzenkast van de film.

De marine was een serieuze zaak, totdat Hadiah Tromp aan boord kwam…

De film gaat over de half Jamaicaanse, eigenzinnige Hadiah Tromp (21), dochter van Marineofficier Tromp. Ze past volgens haar vader goed bij de Marine. Maar Hadiah vindt de opleiding maar niks. Ze luistert liever thuis naar haar verzameling oude ska platen. Als Hadiah’s vriend vreemdgaat, besluit ze in een boze bui om haar opleiding bij de Marine te voltooien. Maar in de gedisciplineerde, gesloten omgeving van een marinefregat, kan Hadiah maar moeilijk aarden en heeft ze constant aanvaringen met de aantrekkelijke, maar strenge Sergeant Majoor Paul Borremans. Lukt het de impulsieve Hadiah om zich staande te houden in de Marinewereld vol regels, of moet ze voortijdig het schip verlaten?

Deze muzikale romantische komedie met aanstekelijke ska muziek is geschreven door Erik de Bruyn & Edward Stelder, geregisseerd door Erik de Bruyn en geproduceerd door IJswater Films.