Skip to main content

Geweldig nieuws uit Utrecht: IJswater presenteert op de 42e editie van het Nederlands Film Festival:

LUC van Tim Bary is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie Beste Korte Documentaire en zal tijdens het NFF in première gaan. Deze Teledoc Campus vertelt het verhaal over de vijftienjarige Lucas die ontsnapt uit een gesloten jeugdinrichting. Een intiem portret over een jongen die op zoek gaat naar vrijheid en zijn plek in de maatschappij. In coproductie met HUMAN, ondersteund door Filmfonds en CoBO.

ANTON DE KOM – IK ZAL GEHOORD WORDEN (werktitel) van Edson da Conceicao en geschreven door Philip Delmaar en Raoul de Jong is geselecteerd voor het Holland Film Meeting: Stories & Beyond programma. De speelfilm vertelt het verhaal van het veelbewogen leven van de Surinaams-Nederlandse schrijver, activist en verzetsstrijder Anton de Kom, auteur van het boek: ’Wij slaven van Suriname’ (1934). Vereerd, verbannen, vervolgd en gek verklaard, vond hij toch de kracht om het verhaal te vertellen dat generaties zou inspireren, tot aan de dag van vandaag. In coproductie met Tulsa Studio’s; Ray Blinker en Vincent Berkleef, ontwikkeling ondersteund door het Nederland Filmfonds.

VLEKKELOOS van Emma Branderhorst is geselecteerd voor het educatieprogramma. Vorig jaar ging deze Filmfonds Short in première op het NFF en de film heeft ondertussen diverse (inter)nationale prijzen in de wacht gesleept (Cinekid – Beste Korte Film, Berlinale – Kristallen Beer Generation Kplus, Regard – Grand Prize Best Film, Go Short – Publieksprijs Middelbare Scholieren, Plein la Bobine – Publieksprijs Middelbare Schooljury, Fest New Directors New Films – FESTinha SUB16 Award, Young Director Awards – Gold Young Director Award). Een aangrijpend verhaal over menstruatiearmoede, geschreven door Milou Rohde i.s.m. Emma Branderhorst met Alicia Prinsen in de hoofdrol. Vlekkeloos is een Filmfonds Short en mede ondersteund door o.a. AFK.

SALAM van Johan Timmers is geselecteerd voor het educatieprogramma. In deze korte jeugdfilm wonen de beste vrienden Ara en Mo in een asielzoekerscentrum waar het leven niet altijd gemakkelijk is. Helemaal niet, als van de een op de andere dag een van de twee jongens spoorloos verdwijnt. Zullen ze elkaar terug vinden, of moeten ze zien door te leven zonder elkaar en het beste van de situatie proberen te maken? Coproductie met de KRO en ondersteund door het Mediafonds.

Gefeliciteerd alle makers, crew, cast e.a. betrokkenen!

Het Nederlands Filmfestival vindt plaats van 21 t/m 30 september in Utrecht: https://www.filmfestival.nl/nieuws/selecties-nff-2022-bekend/

Holland Film Meeting vindt plaats tijdens het Professionals Programma van 23 t/m 27 september: https://www.filmfestival.nl/professionals/holland-film-meeting/