Skip to main content

Duur:

6 maanden | 4 dagen per week

Startdatum:

augustus 2024 (specifieke datum in overleg)

Stageonkostenvergoeding:

ca. € 300,- per maand bij 32 uur – Betaling via Mediastages (excl. evt. reiskosten)

Stageplek

Vanaf augustus 2024 zoekt het gerenommeerde en prijswinnende productiehuis IJswater Films in Amsterdam een Filmproductie stagiair(e) voor op kantoor. Tijdens deze periode wordt er gewerkt aan de ontwikkeling, financiering, productie en postproductie van bijzondere fictiefilms, documentaires en dramaseries, ook in internationale coproductie. Hieraan kun jij meewerken en meekijken hoe dat allemaal in z’n werk gaat; vanaf het prille begin tot aan soms de wereldpremière en uitbreng in de bioscoop. Ook zal je de coördinatie gaan doen van de internationale filmfestival-inzendingen van de gerealiseerde films en de afhandeling van selecties. Daarnaast verzorg je in samenwerking met ons de social media/website uitingen en publiciteit. Je leest mee met de te ontwikkelen filmplannen en krijgt mee hoe deze worden gefinancierd.

IJswater Films produceert al meer dan 25 jaar kwalitatieve speelfilms, tv drama, documentaires en korte films van zowel nieuw- als gevestigd (inter)nationaal talent, voor zowel volwassenen als voor de jeugd. De producties worden uitgezonden door de publieke omroep of gestreamd, aangekocht door het buitenland en geselecteerd door het Nederlands Filmfestival, IDFA, IFFR, Cinekid en Go Short alsook internationaal op filmfestivals en coproductiemarkten als Cannes, Berlijn, Venetië;, San Sébastian, Locarno, Tribeca en Toronto. Verschillende producties zijn bovendien genomineerd en onderscheiden in binnen- en buitenland; naast verschillende Gouden Kalveren en Cinekid Gouden Leeuwen, 2 International Emmy Awards, de Berlinale Gouden- en Kristallen Beer, Japan Prizes, Prix Geneva Europe Script Award, Golden Globe Nominatie, FIPA D’Or, FIPA D’Argent en de New Directors Award van het San Sébastian Filmfestival. Gerealiseerd zijn speelfilms als DE POOLSE BRUID, SKIN, DIEP, WIN/WIN, SUPERNOVA, PARADISE TRIPS, OF IK GEK BEN, DE NIEUWE WERELD, HET HART VAN HADIAH TROMP, IN BLUE, LA ÚLTIMA PRIMAVERA, TOT ZONSONDERGANG, KILLING CRABS, PARIA en onlangs was DE MAN UIT ROME van Jaap van Heusden (coproductie met Duitsland) in de bioscoop en won deze het Gouden Kalf voor Beste Filmmuziek en drie Gouden Kalf Nominaties. Dit jaar werd er weer een nieuwe telefilm opgenomen, PROJECT HERBERT van Barbara Bredero, en documentaire BLUE NOTES & HIGHER GROUNDS van Erik de Bruyn. Bekende jeugdseries zijn EVI CO, ABI, SAMMY PARAMARIBO en KABAM! (Winnaar Emmy Award). Of korte films als RAAK, L’ÉTÉ ET TOUT LE RESTE, NOVA, LAATSTE RIT, VLEKKELOOS, UITCHECKTIJD en MAGMA (onlangs Winnaar Beste Korte Film op Cinekid). Documentaires o.a. ADELBORSTEN, VADER, DUNYA, LUC en in (post)productie is nu de teledoc LUCAS van Tim Bary en de teledoc campus THE NIGHT OF YOUR LIFE van Fleur Bax. In ontwikkeling/ financiering zijn o.a. de speelfilms IN ALASKA (coproductie met Canada), GEVANGEN, ANTON DE KOM – IK ZAL GEHOORD WORDEN, VERLOREN ZOON, ROT en de jeugdfilms CHARLIE HET BOMENMEISJE en GEWOON NICK alsook het 2e seizoen van KABAM!

 

Wat bieden wij?

Wij bieden je de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de keuken van een filmproductie-maatschappij en deel uit te maken van de ontwikkeling, productie en premières van fictiefilms, documentaires en high end drama. Daarbij krijg je inzicht in de praktijk en in de totale productie, afwerking en distributie van alle projecten, zowel binnen Nederland als internationaal.

Je werkt aan je eigen bureau in een goed bereikbaar en gezellig kantoor in de Amsterdamse Rivierenbuurt met uitzicht op de Amstel vlakbij het Amstel Station. Binnen een enthousiast en gedreven vast klein team in een informele sfeer, waarin de schakels kort zijn met de 2 producenten, junior producent en assistent producent. Op een productiekantoor waar inloop is van zowel nieuwe als gevestigde filmmakers, of een productieteam aan de slag is om een filmproject te produceren.

Je werkzaamheden bestaan uit:

  • Algemene kantoorwerkzaamheden, telefoon aannemen, ontvangen van gasten/makers.

  • Het coördineren en inschrijven van onze titels bij (inter)nationale film- en mediafestivals en het contact mee onderhouden. Het mee-organiseren van premières.

  • Ondersteunen van ontwikkeling, (pre)productie en postproductie van de projecten. Dit is geen productiestage voor een film, wel kan je een aantal dagen assisteren op een filmset wanneer er opnamen zijn.

  • Publiciteit van de projecten en het actief bijhouden van onze website en social media, zelf promotionele acties initiëren.

  • Het meelezen van (nieuwe) film- of serieplannen.

  • Research en ondersteuning bij diverse fondsaanvragen.

Profiel                                                                                                                                              

Je bent een Universitair- of Hbo-student, met interesse in de ontwikkeling en productie van (inter)nationale film, documentaire en televisie/online content. Je hebt interesse in cultuur en promotie & marketing, o.a. via social media. Je bent enthousiast, flexibel, sociaal, leergierig en je beheerst de Nederlandse taal. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en houdt van aanpakken.

Bedrijfsinfo      

IJswater Films BV is opgericht en wordt geleid door producent Marc Bary en bestaat verder uit producent Nicky Onstenk, Office Manager Isabel Allen, een junior producent en een assistent producent, naast freelance Head of Productions Stine Flex en freelance executive co-producer Steven Rubinstein Malamud. Zodra er een project is gefinancierd, wordt dit uitgebreid met een productieteam op kantoor. 

Zie meer info over ons en onze producties op www.ijswater.nl of op Facebook, Instagram of LinkedIn

Voor vragen over deze vacature bel 020-4421760 of mail isabel@ijswater.nl

 

Reageren: Stuur dan vóór maandag 28 juni 2024 je CV en een motivatiebrief als pdf-bestand naar films@ijswater.nl met de titel “Vacature stagiair(e): [naam]”.