Skip to main content

FILMPRODUCTIE STAGIAIR(E) GEZOCHT bij Amsterdamse producent IJswater Films
Ter ondersteuning van de lopende en aankomende film- en televisieproducties

Duur
6 maanden | 4 dagen per week
Startdatum: februari 2022

Stageonkostenvergoeding
ca. € 200,- per maand bij 32 uur – Betaling via Mediastages (excl. evt. reiskosten)

Stageplek
Vanaf februari t/m juli 2023 zoekt het gerenommeerde en prijswinnende productiehuis IJswater Films in Amsterdam een Filmproductie stagiair(e) voor op kantoor. Tijdens deze periode wordt er gewerkt aan de ontwikkeling, financiering, productie en postproductie van bijzondere nieuwe korte en lange fictiefilms, documentaires, ook in internationale coproductie. Hieraan kun jij meewerken en meekijken hoe dat allemaal in z’n werk gaat; film-, televisie- en dramaprojecten vanaf het prille begin tot aan soms de wereldpremière en uitbreng in de bioscoop. Ook zal je de coördinatie gaan doen van de internationale filmfestivalinzendingen van de gerealiseerde films en de afhandeling van selecties. Daarnaast verzorg je in samenwerking met ons de social media/website uitingen en publiciteit.

IJswater Films produceert al 25 jaar kwalitatieve speelfilms, televisiedrama’s, documentaires en korte films van zowel nieuw- als gevestigd (inter)nationaal talent, voor zowel volwassenen als voor de jeugd. Vele producties worden uitgezonden door de publieke omroep of gestreamd, aangekocht door het buitenland en geselecteerd op de filmfestivals van Nederland (NFF, IDFA, IFFR, Cinekid en Go Short), alsook internationaal op de filmfestivals en coproductiemarkten, waaronder in Cannes, Berlijn, Venetië, San Sébastian, Locarno, Tribeca en Toronto. Diverse films en tv-programma’s zijn onderscheiden, naast Gouden Kalveren op het Nederlands Filmfestival en Gouden Leeuwen op Cinekid, o.a. een International Emmy Award, een Berlinale Gouden- én Kristallen Beer, de Prix Europe Script Award en een Golden Globe Nominatie.

Gerealiseerd zijn speelfilms als DE POOLSE BRUID, SKIN, DIEP, WIN/WIN, SUPERNOVA, PARADISE TRIPS, OF IK GEK BEN, DE NIEUWE WERELD, HET HART VAN HADIAH TROMP, IN BLUE, LA ÚLTIMA PRIMAVERA en jeugdseries als EVI & CO, ABI, SAMMY PARAMARIBO en KABAM! Of korte films zoals RAAK, L’ÉTÉ ET TOUT LE RESTE, NOVA, LAATSTE RIT, VLEKKELOOS en UITCHECKTIJD, documentaires als ADELBORSTEN, VADER, DUNYA en LUC. Momenteel zijn in postproductie de nieuwe bioscoopfilm DE MAN UIT ROME, de Spaanse coproductie KILLING CRABS, de jeugdtelefilm TOT ZONSONDERGANG en de short MAGMA. In ontwikkeling en financiering zijn o.a. speelfilms IN ALASKA, GEVANGEN, ANTON DE KOM – IK ZAL GEHOORD WORDEN, VERLOREN ZOON, ROT, CHARLIE HET BOMENMEISJE, GEWOON NICK en de animatiefilm THE WONDROUS JOURNEY OF LITTLE SOPHIE.

Wat bieden wij?
Wij bieden je de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de keuken van een filmproductie-maatschappij en deel uit te maken van de ontwikkeling en financiering van film- en tv-projecten. Daarbij krijg je inzicht in de praktijk en in de totale productie, afwerking en distributie van films, documentaires en dramaseries, zowel binnen Nederland als internationaal.

Je werkt aan je eigen bureau in een goed bereikbaar en gezellig kantoor in de Amsterdamse Rivierenbuurt vlakbij het Amstel Station, binnen een klein, enthousiast en gedreven vast team in een informele sfeer, waarin de schakels kort zijn met de producent, junior producer en assistent producent. Op een productiekantoor waar inloop is van zowel nieuwe als gevestigde filmmakers, of een productieteam aan de slag is om een filmproject op te starten/te produceren.

Je werkzaamheden bestaan uit:

  • Algemene kantoorwerkzaamheden, telefoon aannemen, ontvangen van gasten/makers.
  • Het coördineren en inschrijven van onze titels bij (inter)nationale film- en mediafestivals. Het mee-organiseren van premières.
  • Ondersteunen van ontwikkeling en (pre)productie van projecten. Dit is geen productiestage, wel kan je een aantal dagen assisteren op een filmset wanneer er opnamen zijn.
  • De publiciteit van de projecten en het actief bijhouden van onze websites en social media, zelf promotionele acties initiëren.
  • Het meelezen van (nieuwe) film- of serieplannen.
  • Research en ondersteuning bij diverse fondsaanvragen.
  • De werkzaamheden kunnen in overleg, afhankelijk van je eigen interesses en naar eigen initiatief worden uitgebreid.

Profiel
Je bent een Universitair- of HBO-student, met interesse in de ontwikkeling en productie van (inter)nationale film, documentaire en televisie/online content. Je hebt interesse in cultuur en promotie & marketing, o.a. via Sociale Media. Je bent enthousiast, flexibel, sociaal, leergierig en je beheerst de Nederlandse taal. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en houdt van aanpakken.

Bedrijfsinfo
IJswater Films BV is opgericht en wordt geleid door producent Marc Bary. Verder bestaat het IJswater team uit junior producer Nicky Onstenk en assistent producent Babs Bakx. Freelance producer Steven Rubinstein is betrokken als coproducent op een aantal films. Zodra er een project is gefinancierd, wordt dit uitgebreid met een productieteam op kantoor.

Zie meer info over ons en onze producties op www.ijswater.nl of op Facebook, Twitter en Instagram. Voor vragen over deze vacature bel 020-4421760 of mail babs@ijswater.nl

Reageren:
Stuur z.s.m. en uiterlijk voor 5 december je CV en motivatiebrief naar
babs@ijswater.nl