Skip to main content

Deze kerstvakantie kan je op televisie de geprezen korte film Vlekkeloos alsook weer de kinderserie KABAM! zien! Beide IJswater producties wonnen in de herfst respectievelijk de Beste Nederlandse Korte Live Action Award en Beste Nederlandse Fictieserie Award op het Cinekid Festival 2021. Vlekkeloos is bovendien geselecteerd voor het Berlinale Filmfestival en zal in februari haar internationale première beleven in de Generation Competition 2022.

Vlekkeloos is te zien op: maandag 27 december om 20:10  als onderdeel van de Filmweek op NPO 2 extra, de herhaling is op Oudejaarsdag, vrijdag 31 december, 14:30u eveneens op NPO 2 Extra, het digitale themakanaal van de NPO. Voorafgaand aan de film wordt er een VPRO Cinema interview met regisseur Emma Branderhorst uitgezonden. https://www.npostart.nl/live/npo-2-extra

Vlekkeloos gaat over Ruby (15), die met haar moeder en haar zusje in een buitenwijk woont. Wanneer Ruby ongesteld wordt, komt ze erachter dat er geen menstruatieproducten meer in huis zijn. Omdat Ruby weet dat er geen geld is voor nieuwe producten besluit ze zelf een oplossing te zoeken.

Vlekkeloos is het filmdebuut van Emma Branderhorst en werd geschreven door Milou Rohde, Alicia Prinsen vertolkt de hoofdrol. De film kwam tot stand als Nederlands Filmfonds Short, met support van o.a. het AFK en de Linda Foundation.

——————————————————-

KABAM! wordt in de week van maandag 3 t/m vrijdag 7 januari 2022 herhaald bij de KRO-NCRV op NPO 3/ Zappelin rond 13:35 uur (iedere middag steeds 2 afleveringen achter elkaar).

In de korte 10-delige kleuterserie KABAM! staan herkenbare kinderangsten centraal. De serie laat zien dat iedereen wel eens bang is en toont op een speelse manier dat er vaak ook een oplossing voor handen is. Met een beetje fantasie, zo doe je dat gewoon!

Regisseur Elisabeth Hesemans bedacht de serie, die werd geschreven door Floor Paul en Lilian Sijbesma.

KABAM! is een coproductie met de KRO-NCRV met steun van NPO en het NPO fonds.