Nieuwe Stagiair Festival Coördinatie Gezocht!

Vanaf ca. augustus t/m januari 2021 zoekt het gerenommeerde productiehuis IJswater Films in Amsterdam een Filmproductie stagiair voor op kantoor. Het komend halfjaar wordt er vooral veel gewerkt aan de (post)productie van mooie en nieuwe projecten: korte speelfilms, een dramaserie en een documentaire. Hier kan jij aan meewerken, van mee proeven, en ontdekken hoe dat allemaal in z’n werk gaat in het productie proces! Ook zal je de coördinatie gaan doen van de internationale filmfestivalinzendingen van diverse films en de afhandeling van selecties.

Wat ga je doen?

  • Algemene kantoorwerkzaamheden, ontvangen van gasten/makers
  • Het coördineren en inschrijven van onze titels bij (inter)nationale film- en mediafestivals
  • Ondersteunen van de ontwikkeling en (pre)productie van projecten. Het is dus geen productiestage, wel kan je een aantal dagen assisteren op een filmset als er opnamen zijn (in dit geval op de set van de Videoland serie).
  • De publiciteit van de projecten en het actief bijhouden van onze websites en social media, zelf promotionele acties initiëren
  • Het meelezen van (nieuwe) film- of serieplannen, leesrapporten daarover schrijven
  • Research en ondersteuning bij diverse fondsaanvragen
  • Mede-organiseren van premières

Wat bieden wij?
Wij bieden je de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de keuken van een filmproductie-maatschappij en deel uit te maken van de ontwikkeling en financiering van film- tv- en nieuwe mediaprojecten. Daarbij krijg je inzicht in de praktijk en in de totale productie, afwerking en distributie van films, documentaires en dramaseries, zowel binnen Nederland als internationaal. In het bijzonder krijg je de verantwoordelijkheid om in samenspraak films in te schrijven bij (inter)nationale festivals.

Daarnaast heb je door deze representatieve functie de mogelijkheid je netwerk uit te breiden en kun je scenario’s en (nieuwe) filmplannen meelezen en beoordelen. Je werkt aan een eigen bureau in een goed bereikbaar kantoor in de Amsterdamse Rivierenbuurt vlakbij het Amstel Station, binnen een klein en vast team, waarin de schakels kort zijn met de producent, junior producer en project supervisor.

Op een productiekantoor (Coronaproof) waar inloop is van zowel nieuwe- als gevestigde filmmakers, of een productieteam aan de slag is om een filmproject op te starten/te produceren.

Wie ben jij?

 • Je bent een Universitair- of Hbo-student, met interesse in de ontwikkeling en productie van (inter)nationale film, documentaire en televisie/online content
 • Je hebt interesse in promotie en marketing, o.a. via Sociale Media
 • Je bent enthousiast, flexibel, sociaal en leergierig
 • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en houdt van aanpakken

Geïnteresseerd?
Stuur je CV en motivatiebrief z.s.m. naar eline@ijswater.nl
of kijk op: https://www.mediastages.nl/stages/productie-en-evenementen/stagiair-festival-coordinator-bij-ijswater-films