IJSWATER FILMS ZOEKT STAGIAIR (FEBRUARI t/m JULI 2020)

Vanaf februari t/m juli 2020 zoeken wij een Filmproductie stagiair voor op kantoor. Het komend half jaar staan er bij IJswater weer mooie en spannende nieuwe projecten op stapel: lange en korte speelfilms, een dramaserie en een documentaire. Hier kun jij aan meewerken, van meeproeven en ontdekken hoe dat allemaal in z’n werk gaat in het ontwikkel- en maakproces! Ook zal je de coördinatie gaan doen van de internationale filmfestivalinzendingen van diverse films en de afhandeling van selecties ervan.

WAT GA JE DOEN?

 • Algemene kantoorwerkzaamheden, ontvangen van gasten/makers.
 • Het coördineren en inschrijven van onze titels bij (inter)nationale film- en mediafestivals.
 • Ondersteunen van de ontwikkeling en (pre)productie van projecten. Het is dus geen productiestage, wel kan je een aantal dagen assisteren op een filmset als er opnames zijn (in dit geval op de set van de Videoland serie).
 • De publiciteit van de projecten en het actief bijhouden van onze websites en social media, zelf promotionele acties initiëren.
 • Het meelezen van (nieuwe) film- of serieplannen, leesrapporten daarover schrijven.
 • Research en ondersteuning bij diverse fondsaanvragen.
 • Mede-organiseren van premières.
 • De werkzaamheden kunnen in overleg, afhankelijk van je eigen interesses en naar eigen initiatief worden uitgebreid.

WAT BIEDEN WIJ?

Wij bieden je de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de keuken van een filmproductie-maatschappij en deel uit te maken van de ontwikkeling en financiering van film- tv- en nieuwe mediaprojecten. Daarbij krijg je inzicht in de praktijk en in de totale productie, afwerking en distributie van films, documentaires en dramaseries, zowel binnen Nederland als internationaal. In het bijzonder krijg je de verantwoordelijkheid om in samenspraak films in te schrijven bij (inter)nationale festivals.

Daarnaast heb je door deze representatieve functie de mogelijkheid je netwerk uit te breiden en kun je scenario’s en (nieuwe) filmplannen meelezen en beoordelen.Je werkt aan een eigen bureau in een goed bereikbaar kantoor in de Amsterdamse Rivierenbuurt vlakbij het Amstel Station, binnen een klein en vast team, waarin de schakels kort zijn met de twee producenten en de project supervisor. Op een productiekantoor waar inloop is van zowel nieuwe- als gevestigde filmmakers, of een productieteam aan de slag is om een filmproject op te starten/te produceren.

HERKEN JIJ JEZELF IN DIT PROFIEL?

 • Je bent een Universitair- of Hbo-student, met interesse in de ontwikkeling en productie van (inter)nationale film, documentaire en televisie/online content.
 • Je hebt interesse in promotie en marketing, o.a. via Sociale Media.
 • Je bent enthousiast, flexibel, sociaal en leergierig.
 • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en houdt van aanpakken.

WIE ZIJN WIJ?

Met zowel nieuw- als gevestigd (inter)nationaal talent, ontwikkelt en (co)produceert IJswater Films (inter)nationale speelfilms, documentaires en dramacontent, zowel voor een volwassen publiek als voor de jeugd.

Inmiddels worden er alweer bijna 25 jaar kwalitatieve producties ontwikkeld en gerealiseerd, zoals DE POOLSE BRUID, SKIN, DIEP, WIN/WIN, DE NIEUWE WERELD, SUPERNOVA, 22 MEI, PARADISE TRIPS, OF IK GEK BEN, IN BLUE, RAAK, EVI & CO, ABI, SAMMY PARAMARIBO, L’ETE ET TOUT LE RESTE en FREE FIGHT. Deze films zijn onderscheiden met prijzen uit zowel binnen- als buitenland (naast diverse Gouden Kalveren, een Gouden Beer in Berlijn, Critics Choice in Cannes, een Golden Globe nominatie en een International Emmy Award). In de laatste fase van postproductie is El Azul Bajo Sus Pies (Beyond the Blue Bridge) een Spaanstalige film, opgenomen in Madrid en tevens het speelfilmdebuut van Isabel Lamberti (van wie we eerder de korte, prijswinnende film AMOR produceerden en de korte documentaire Vader (nominatie Gouden Kalf Beste Korte Documentaire 2019, selectie Locarno Filmfestival). Daarnaast is de Engelstalige/internationale speelfilm In Alaska van Jaap van Heusden (regisseur van o.a. Gouden Kalf winnaar In Blue en Emmy winnaar De Nieuwe Wereld) in ontwikkeling en financiering, eerder dit jaar geselecteerd voor de prestigieuze coproductiemarkten op het Cannes Filmfestival (L’Atelier) en het International Financing Forum op het Toronto Filmfestival. Eveneens ontwikkelen we de lange stopmotion animatiefilm The Wondrous Journey of Little Sophie en diverse andere telefilms, Kort!’s, documentaires en speelfilms voor volwassenen en jeugd; zowel van nieuw- als van gevestigd talent. In het voorjaar 2020 gaan de opnamen van start van de zesdelige thriller-dramaserie De Eenling, exclusief voor RTL Videoland.

 

Klik hier voor meer informatie en om te solliciteren: https://www.mediastages.nl/Items/nl/stages/Productie-Evenementen-Facility-Casting/filmproductie-stagiair-gezocht-bij-amsterdamse-producent-ijswater-films-