FIND US ON FACEBOOK
AND 
TWITTER
AND 
YOUTUBE  
WE SUPPORT 
GREEN FILM MAKING

Bianca Krijgsman wint the International Emmy Award voor Beste Actrice

Bianca Krijgsman heeft gisteravond in New York haar International Emmy Award in ontvangst genomen!! Bianca is bekroond als Beste Actrice voor haar rol in de Telefilm De Nieuwe Wereld (IJswater/NTR), geregisseerd door Jaap van Heusden. Bianca sprak na de uitreiking met Sander de Heer: http://bit.ly/1xRbYxr 

- IJswater project: De Nieuwe Wereld

- Website: http://bcove.me/0f7k8umf

EMMY Award ceremonie

Nog een paar uurtjes en dan is het zover! Dan zal bekend worden wie de Emmy award voor beste actrice mee naar huis mag nemen! Bianca Krijgsman is genomineerd voor haar rol als Mirte in de film De nieuwe wereld (regie Jaap van Heusden). De ceremonie zal plaatsvinden rond 4 uur vannacht (10 uur lokale tijd) in het Hilton Hotel in New York City.

- IJswater project: De Nieuwe Wereld

3 awards voor De nieuwe wereld in Spanje!

De nieuwe wereld wint twee geweldige awards bij het 19e Festival de Cine Internaciónal de Ourense in Spanje! Allereerst werd de film bekroond met de “Gran Premio Calpurnia a la Mejor Película” award. Naast deze award voor “Beste film” won regisseur Jaap van Heusden ook nog eens de “ Premio Carlos Velo a la Mejor Dirección” voor beste regie.     

Schrijver Rogier de Blok (foto) vloog vrijdagavond nog naar Spanje om vervolgens op zaterdagavond tijdens de award ceremonie de prijzen in ontvangst te nemen!   Naast de twee awards won De nieuwe wereld ook nog de Special Mention voor het hoogwaardige spel van de cast. Laten we hopen dat dit ook wordt gehonoreerd tijdens uitslag van de Emmy’s vanavond, waar Bianca Krijgsman genomineerd is voor beste actrice!

- Website: http://www.ouff.org/web/index.php/content/view/5886/469/lang,english/

Jouw bijdrage aan de nieuwe speelfilm Of ik gek ben

Op dit moment zijn we druk bezig met het realiseren van de speelfilm ‘Of ik gek ben’ (gebaseerd op het gelijknamige boek van Michiel Stroink, geregisseerd door Frank Lammers, met in de hoofdrol Mike Weerts). MAAR om deze mooie film te kunnen maken hebben we jullie hulp nodig! Op deze website (voordekunst.nl) is het mogelijk een kleine (of grote) donatie te maken. Op de site staat precies aangegeven hoe je dit kunt doen en wat jij er (naast een unieke film) voor terugkrijgt.  Help ons deze geweldige film te realiseren! Alvast heel veel dank namens ons allemaal!

EMMY nominatie voor Bianca Krijgsman!

Geweldig nieuws voor Bianca Krijgsman! De actrice is genomineerd voor de internationale EMMY "Best Performance by an Actress" award voor haar rol als Mirte in De nieuwe wereld! We wachten met spanning op de uitreiking van 24 november!Kijk hier onder voor het officiële persbericht. 

- IJswater project: De Nieuwe Wereld

- Website: http://www.iemmys.tv/news_item.aspx?id=188

Cast OF IK GEK BEN bekend

PERSBERICHT 10 oktober 2014 Cast OF IK GEK BEN bekend

De eerste acteurs van OF IK GEK BEN, het regiedebuut van acteur Frank Lammers, zijn bekend. Naast hoofdrolspeler Mike Weerts (Borgman, Voetbalvrouwen,  Moeder ik wil bij de Revue), spelen Matteo van der Grijn (Soldaat van Oranje, Daglicht, De Prooi) en Tibor Lukács (De ontmaskering van de vastgoedfraude, Seinpost Den Haag) en het nieuwe talent Nienke van Hofslot in de verfilming van het boek ‘Of Ik Gek Ben’ van Michiel Stroink. Frank Lammers (Michiel de Ruyter, De Marathon) maakt met deze film niet alleen als regisseur zijn eerste speelfilm, hij schreef ook het script, daarbij geadviseerd door scenarist Don Duyns.

Vrijdag 10 oktober worden de eerste opnames van de film gemaakt in Noord-Brabant tijdens het festival Festyland in Volkel en zaterdag 11 oktober zal er gedraaid worden op locatie in Overloon.    De rest van de film wordt gedraaid in het voorjaar van 2015. OF IK GEK BEN wordt geproduceerd door IJswater Films (Marc Bary), Pellicola (Guirec van Slingelandt & Daniel Koefoed) en Mike Weerts en vertelt het verhaal over Benjamin die tot zijn ongeloof in een tbs-kliniek belandt. De AvroTros is de coproducerende omroep.

Of ik gek ben
De succesvolle jonge kunstenaar Benjamin belandt tot zijn ongeloof in een tbs-kliniek. Hij kan niet geloven dat hij schuldig is aan wat hem ten laste wordt gelegd. Echter, door te veel drank en drugs kan hij zich van de bewuste avond niets meer herinneren. Het leven in de tbs-kliniek is absurd en meedogenloos. En hoe Benjamin zich ook probeert af te schermen, de confrontaties in de kliniek laten hem niet onberoerd. Wanneer Benjamin langzamerhand weer grip krijgt op zijn eigen werkelijkheid, kijk hij geschokt terug op de asociale narcist die hij was in zijn vorige leven. Stap voor stap wordt hij weer mens en verandert hij in een man die schijnbaar met beide benen stevig op de grond staat. Maar als Benjamin weer naar ‘buiten’ mag, doet een ontmoeting met zijn oude vrienden de grond onder zijn voeten schudden.

www.ofikgekben.nl

FestyLand is een cross-over festival met 10 podia en meer dan 100 acts waaronder Kensington, De Staat en Jett Rebel. www.festyland.nl

Het boek ‘Of Ik Gek Ben’ van Michiel Stroink wordt uitgegeven door Meulenhoff.                                    
De ontwikkeling van de film OF IK GEK BEN wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds.

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie: ( ( ( HERRIE ) ) ) Film & TV 020-4868212 info@herrie.com

- IJswater project: Of Ik Gek Ben

Daan durft op Cinekid 2014!

We gaan van het ene Nederlandse festival naar het andere! Daan durft (regie Mari Sanders) was al te zien tijdens het Nederlands film Festival, maar zal ook te zien zijn tijdens het Cinekid Festival in Amsterdam! De film zal op donderdag 16 oktober om 16.15u te zien zijn in het Ketelhuis 1. Bovendien zal er na afloop een Q&A met de makers plaatsvinden, dus dit belooft leuk te worden!

- IJswater project: Daan durft

Weer selecties voor De Nieuwe Wereld!

Deze speelfilm, geregisseerd door Jaap van Heusden, zal volgende week al in Argentinië vertoond worden op het Cinemigrante Film Festival, wat van 7 tot en met 15 oktober plaatsvindt in Buenes Aires. Daarna reist de film verder de wereld over, op naar Spanje! Daar vindt van 15 tot en met 23 november het Ourense International Film Festival plaats. De Nieuwe Wereld zal hier ook mee doen in de officiële competitie!

Gouden Kalf Nominatie voor Supernova!

Onze coproductie Supernova, geschreven en geregisseerd door Tamar van den Dop, heeft een Gouden Kalf Nominatie ontvangen op het Nederlands Film Festival! Bob Schwarze is genomineerd voor Beste Mannelijke Bijrol! De Gouden Kalveren worden op vrijdag 3 oktober uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film in Utrecht.

IJswater Films op het NFF 2014!

Deze week is het Nederlands Film Festival in Utrecht van start gegaan en dit jaar zijn weer verschillende IJswater producties geselecteerd. Hieronder een volledig overzicht van alle films, speeltijden en locaties!

Kort!- Spotters (Regie Wim van der Aar)

- 29-09, 20:30, Rembrandt 1 (premiere)

- 29-09, 20:30, TivoliVredenburg - Grote Zaal

- 29-09, 20:30, TivoliVredenburg - Hertz

- 01-10, 19:00, Rembrandt 1

- 02-10, 16:15, Louis Hartlooper Complex 1

Supernova (speelfilm van Tamar van den Dop, producent Revolver in coproductie met IJswater, Coin Film en Epidemic Film)

- 25-09, LHC 2

- 26-09, 13:30, Wolff City 1

- 02-10, 14:00, Rembrandt 3

Adelborsten (teledoc van Walter Stokman)

- 27-09, 21:15, Hoogt 1

- 29-09, 13:45, LHC 4

- 01-10, 14:15, Wolff City 2

Daan Durft (korte kinderfilm van Mari Sanders)

- 26-09, 16:30, LHC 3 (premiere)

- 01-10, 16:15, LHC 3

Salãm (korte jeugdfilm van Johan Timmers)

- 28-09, 16:15, Wolff City 3

- 01-10, 16:15, LHC 3

De Poolse Bruid (1998; prijswinnende speelfilm van Karim Traïdia ihkv Gast van het Jaar, componist Fons Merkies)

- 26-09, 18:45, LHC 4

Paradise Trips (regie Raf Reyntjes, in postproductie, ihkv HFM work-in-progress)

- 26-09, 14:30, TivoliVredenburg