FIND US ON FACEBOOK
AND 
TWITTER
AND 
YOUTUBE  
WE SUPPORT 
GREEN FILM MAKING

De Nieuwe Wereld gaat naar het Green Mountain Film Festival

De 32e festivalselectie voor De Nieuwe Wereld! De film van Jaap van Heusden met Emmy winnares Bianca Krijgsman is geselecteerd voor het Green Mountain Film Festival in Montpellier, Verenigde Staten! Het festival vindt plaats van 20 tot 29 maart. Het gaat maar door!!

De Maan van Anouar geselecteerd voor RICFF

Alweer een festivalselectie! Dit keer voor de korte film De Maan van Anouar van Michiel van Jaarsveld uit 2013. De film zal gedraaid worden op het Reykjavik International Children's Film Festival (RICFF) in IJsland, dat plaats zal vinden van 20 t/m 30 maart 2015.

Jesses Wereld ingezonden voor de Kids Emmys

De IJswater/KRO serie Jesses Wereld (scenario: Jeanine Cronie, regie: Hilt Lochten) is een van de officiële Nederlandse inzendingen voor de Kids Emmy's! Jesses Wereld is ingezonden in de categorie pre-school dramaseries. De winnaars van de jeugdprijzen worden in februari 2016 bekend gemaakt. We moeten dus nog een jaar in spanning blijven zittten!

Daan Durft geselecteerd voor twee festivals!

Dubbelgoed nieuws! Daan Durft is geselecteerd voor de scholenprogramma's van de volgende twee festivals: Go Short - International Short Film Festival + Flensburger Kurzfilmtage.
Go Short zal plaatsvinden van 8 t/m 14 april 2015 in Nijmegen en
Flensburger Kurzfilmtage van 20 t/m 22 mei 2015 te Flensburg, helemaal in het bovenste puntje van Duitsland.

Korte kinderserie Sammy Paramaribo! geselecteerd voor realisatie!

Naast het leuke nieuws over KI hebben wij nog meer fantastisch nieuws gekregen, de nieuwe korte kinderserie Sammy Paramaribo! gaat in coproductie met KRO-NCRV en steun van het Mediafonds ook gemaakt worden! De serie wordt geregisseerd door Barbara Bredero en is geschreven door Sabrina Sugiarto.

- IJswater project: Sammy Paramaribo

Nieuwe korte kinderfilm KI geselecteerd voor realisatie

Geweldig nieuws!
In het kader van Nu of Nooit! (Mediafonds/Z@pp) is de korte kinderfilm KI geselecteerd voor productie. KI is geschreven door Floor Paul en zal geregisseerd worden door Meikeminne Clickspoor. KI is een co-productie met KRO-NCRV en wordt gesteund door het Mediafonds.

- IJswater project: KI

De Nieuwe Wereld geselecteerd voor het George Lindsey Film Festival!

Nog meer goed nieuws voor De Nieuwe Wereld! De film van Jaap van Heusden is ook geselecteerd voor het George Lindsey UNA Film Festival in de VS. De film is geselecteerd als finalist in de categorie Professional Narrative – Feature length film!

Het festival zal plaatsvinden van 5 tot 7 maart in Florence, Alabama.

30ste selectie voor De Nieuwe Wereld!

Een feestelijke start van het nieuwe jaar voor De Nieuwe Wereld! De film is namelijk geselecteerd voor het 11th Rengo Film Festival in Chili. Dit is alweer de 30ste selectie van De Nieuwe Wereld sinds de allereerste op het Internationaal Film Festival Rotterdam van 2013.

Het festival zal plaatsvinden op 2 t/m 7 februari 2015 in Rengo, Chili.

Daan Durft geselecteerd!

Goed nieuws voor Daan Durft! De film, geregisseerd door Mari Sanders, is geselecteerd voor het Festival International du Film d'Aubagne 2015 (FIFA) in Frankrijk. Daan Durft doet mee in de categorie Short Fiction. Ook heeft het festival een speciale prijs voor Sound/Music Creation te vergeven..
Spannend dus! FIFA vindt plaats van 16 t/m 21 maart 2015 in Aubagne.

Crowdfunding regiedebuut Frank Lammers OF IK GEK BEN succesvol!

PERSBERICHT 14-01-2015

Crowdfundingcampagne haalt RECORDBEDRAG binnen via Voordekunst.nl
 

OF IK GEK BEN, de nieuwe Nederlandse speelfilm met een Brabantse stempel, heeft afgelopen weekend haar crowdfundingcampagne succesvol afgesloten en ruim 150.000 euro opgehaald.
Een record voor het crowdfunding platform Voordekunst en het brabants kenniscentrum kunst en cultuur (bkkc), met wie producenten IJswater Films (Marc Bary), Pellicola en Mike Weerts samenwerken. De donateurs zijn vooral afkomstig uit het Brabantse ondernemersveld, maar ook particulieren uit het hele land die de film- en televisiesector een warm hart toedragen  ondersteunden het project, dat hiermee een goede start maakt met betrekking tot het gehele financieringsproces.

Het scenario van OF IK GEK BEN is gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van Michiel Stroink, uitgegeven door Meulenhoff. Vorig jaar oktober vonden proefopnamen plaats in Noord-Brabant tijdens het festival Festyland in Volkel en op locatie in Overloon. De komende maanden zal de rest van de financiering tot stand moeten komen, waarna de filmopnames gepland staan voor mei/juni 2015. De cast van de film bestaat o.a. hoofdrolspeler Mike Weerts (Borgman, Voetbalvrouwen, Moeder ik wil bij de Revue), Matteo van der Grijn (Soldaat van Oranje, Daglicht, De Prooi) en Tibor Lukács (De ontmaskering van de vastgoedfraude, Seinpost Den Haag). Frank Lammers neemt de regie voor zijn rekening en maakt hiermee zijn debuut als filmregisseur. Daarnaast schreef hij ook het script, mede ondersteund door het Nederlands Filmfonds. Publieke omroep AvroTros heeft zich verbonden aan het project, evenals distributeur September Film.

OF IK GEK BEN, het verhaal
De succesvolle jonge kunstenaar Benjamin belandt tot zijn ongeloof in een tbs-kliniek. Hij kan niet geloven dat hij schuldig is aan wat hem ten laste wordt gelegd. Echter, door te veel drank en drugs kan hij zich van de bewuste avond niets meer herinneren. Het leven in de tbs-kliniek is absurd en meedogenloos. En hoe Benjamin zich ook probeert af te schermen, de confrontaties in de kliniek laten hem niet onberoerd. Wanneer Benjamin langzamerhand weer grip krijgt op zijn eigen werkelijkheid, kijkt hij geschokt terug op de asociale narcist die hij was in zijn vorige leven. Stap voor stap wordt hij weer mens en verandert hij in een man die schijnbaar met beide benen stevig op de grond staat. Maar als Benjamin weer naar ‘buiten’ mag, doet een ontmoeting met zijn oude vrienden de grond onder zijn voeten schudden.

Stimulans voor de Brabantse film
 
Het grootste deel van deze bioscoopfilm zal in Noord-Brabant worden opgenomen. Daarmee willen de producenten en de regisseur een grote stimulans geven aan het Brabantse filmklimaat. Bkkc ondersteunt dit project om te laten zien hoe belangrijk de filmsector voor Brabant is en hoe deze sector zich steeds nadrukkelijker manifesteert. Bkkc adviseert bij financieringsvragen en biedt in het kader van het impulsgelden programma financieringsinstrumenten om de Brabantse culturele sector te versterken. Crowdfunding is daar een onderdeel van. Sinds 2011 heeft bkkc al meer dan 70 succesvolle Brabantse crowdfunding projecten begeleid. 

- IJswater project: Of Ik Gek Ben

- Website: www.ofikgekben.nl