"Of Ik Gek Ben" draait in de bioscoop! Ga allemaal kijken! Voor een overzicht van alle steden/bioscopen, klik hier :)

IJswater Films supports Green film making
Volg ons ook op Facebook, Instagram en Twitter!

Of ik gek ben op iTunes!

De madness is losgeslagen! Ook op iTunes!  

http://apple.co/2c0YLPE 

Selecties NFF

Drie van onze films zijn geselecteerd voor het Nederlands Film Festival! Of Ik Gek Ben is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie, KI voor de Debuut Competitie en Sammy Paramaribo als onderdeel van het educatieprogramma!

Of Ik Gek Ben a.s. zaterdag te zien in het Ketelhuis!

Voor iedereen die Of ik gek ben nog niet heeft kunnen zien: grijp deze kans en ga naar het Ketelhuis dit weekend voor de enige Amsterdamse vertoning deze week! 
Reserveer of koop meteen je kaarten via de website van het Ketelhuis.

- IJswater project: Of Ik Gek Ben

- Website: http://ketelhuis.nl/films/of-ik-gek-ben/1633

Of ik Gek Ben geselecteerd voor Lowlands!

Of ik Gek Ben is geselecteerd voor Lowlands! Zaterdag 20 augustus in de Echo tent om 18.15u! Er is achteraf ook een Q&A met de makers! Dus ga vooral kijken!

- IJswater project: Of Ik Gek Ben

OF IK GEK BEN nu in de bioscoop!

OF IK GEK BEN is vanaf vandaag, 2 juni, in de bioscoop te zien! Kijk snel op de website van Waterfront Film Distribution voor een bioscoop bij jou in de buurt en ga kijken! Vanavond de Amsterdamse première in het Ketelhuis, gevolgd door een Q&A met Frank Lammers, Mike Weerts, Dennis Grotenhuis en Maarten Heijmans en een feestje achteraf met een live optreden van Dennis Grotenhuis ft. Sanne Langelaar!

- IJswater project: Of Ik Gek Ben

Nieuwste teaser "Of Ik Gek Ben"!

De nieuwste teaser van "Of Ik Gek Ben" is te zien via de site van Waterfront Film Distribution! Ga snel kijken! http://www.waterfrontfilm.nl/

- IJswater project: Of Ik Gek Ben

Persbericht 13 mei: Release Kyteman Soundtrack van nieuwe Nederlandse speelfilm Of Ik Gek Ben


13 mei is de digitale release van de door Kyteman (Colin Benders) geproduceerde filmmuziek bij het regiedebuut van Frank Lammers: Of Ik Gek Ben. De film is vanaf 2 juni te zien in de bioscoop. De muziek voor de film is op een bijzondere manier geproduceerd. In zijn Kytopia-studio (de grote zaal van het voormalige poppodium Tivoli Oudegracht in Utrecht) liet Benders een groot filmscherm monteren, om vervolgens een week lang met The Kyteman Orchestra en andere muzikanten livemuziek bij de gemonteerde film in te spelen. Geen muziek die van tevoren was gecomponeerd en uitgeschreven maar muziek die ter plekke door de muzikanten werd bedacht in reactie op de getoonde filmscenes. Het resultaat was meer dan 25 uur aan geïmproviseerde filmmuziek waaruit Benders de uiteindelijke soundtrack heeft samengesteld. "Achteraf gezien is het vrij absurd wat we in een week tijd hebben kunnen doen. Bij de start van de week hadden we een film met alleen tekst, aan het eind van de week had ik 10 alternatieve scores om uit tekiezen." - Colin Benders. Op het album staan 9 tracks die in de film gebruikt zijn en die die speciaal voor het album opnieuw gemixt en gemasterd zijn. Alle tracks zijn instrumentaal. Los van het album wordt er ook een single uitgebracht, getiteld Regenboog, een wilde gitarenmix van een liedje dat in de film wordt gezongen door Sanne Langelaar. De soundtrack en de single worden uitgebracht op het Kytopialabel en zijn verkrijgbaar en te beluisteren vanaf 13 mei onder meer bij iTunes, Spotify etc.
De single is verkrijgbaar vanaf 20 mei.
https://itunes.apple.com/nl/album/of-ik-gek-ben-soundtrack/id1111410107

Over de film
De succesvolle, jonge kunstenaar Benjamin is compleet de weg kwijt als hij in een tbs-kliniek belandt. Hij herinnert zich niets van een gewelddadig vergrijp waarvoor hij is veroordeeld. Het leven in de kliniek is absurd en meedogenloos, maar langzaam krijgt Benjamin weer grip op zichzelf en beseft hij wat voor oppervlakkige narcist hij was voordat hij in de kliniek belandde. Eenmaal vrij, doet het weerzien met zijn oude vrienden de grond onder hem opnieuw wegzinken en zet hij een groot vraagteken bij wat nu eigenlijk de waarheid is.

Makers 
Of ik gek ben’ is in alle opzichten een ‘debuutfilm’. Mike Weerts speelt zijn eerste hoofdrol en is tevens coproducent. Frank Lammers maakt met deze film zijn regiedebuut; ‘Of ik gek ben’ gebaseerd op de debuutroman van Michiel Stroink en de score wordt verzorgd door Kyteman die hiermee zijn eerste volwaardig film soundrack oplevert. Initiator van het project is Mike Weerts; hij wist na het lezen van het boek onmiddellijk: ‘hier moet een film van komen’. Lammers twijfelde geen moment toen hij benaderd werd om de regie op zich te nemen en voor Kyteman kwam een langverwachte droom in vervulling: het verbinden van beeld en muziek.  ‘Of ik gek ben’ is een productie van IJswater Films (Marc Bary), kieM Films (Mike Weerts) en Pellicola (Guirec van Slingelandt & Daniel Koefoed) in coproductie met AVROTROS. De distributie wordt verzorgd door Waterfront Film Distribution.

 Of Ik Gek Ben is tot stand gekomen met steun van; Brabant C, Netherlands Film Production Incentive, Nederlands Filmfonds, CoBO, bkkc, voordekunst.nl, Abraham Tuschinski Fonds, NORMA, Meulenhoff Boekerij

‘Of ik gek ben’ is vanaf 2 juni 2016 in de bioscoop te zien.   

- IJswater project: Of Ik Gek Ben

Go Short Festival Nijmegen gaat vandaag van start!

Het Go Short - International Short Film Festival in Nijmegen is vandaag van start gegaan! 2 van onze films zullen hier vertoond worden! De korte documentaire "U Hebt Een Probleem", welke geselecteerd is binnen de Internationale Competitie, zal vertoond worden in het blok EU11: What's Up, Doc?. De vertoningen zullen plaatsvinden op vrijdag 8 april, 19:00 uur, in LUX 5 en op zaterdag 9 april, 11:00 uur, in LUX 3. Daarnaast is ook de film KI geselecteerd voor vertoning binnen het educatieprogramma! Schoolklassen bezoeken een filmprogramma van ongeveer anderhalf uur in LUX gevuld met ontroerende, stoere of grappige korte fictiefilms, documentaires en animaties. Deze voorstellingen vinden elke dag in 2 rondes plaats op 6,7 en 8 april, van 10:00 – 11:30 uur en van 12:00 – 13:30 uur.

Persbericht Paradiso: Nederlandse opnames speelfilm IN BLUE met Maria Kraakman gestart

Gisteren zijn de Nederlandse opnames voor de nieuwe speelfilm van Jaap van Heusden, In Blue, gestart. Na elf draaidagen in Roemenië eerder dit jaar zal er tot mei op locatie in Amsterdam en Boekarest gefilmd gaan worden.
 
In Blue vertelt het verhaal van de krachtige Nederlandse stewardess Lin (40). Wanneer zij tijdens een vlucht moet helpen bij een bevalling, wordt ze uit evenwicht gebracht. In de emotionele nasleep ontmoet ze een jongen die in de tunnels onder Boekarest leeft en raakt ze verwikkeld in een verwarrende moeder/liefdesrelatie met hem.
 
De hoofdrollen in In Blue worden vertolkt door Gouden Kalf-winnares Maria Kraakman (Schneider vs. Bax, Guernsey) en de jonge Roemeense acteur Bogdan Iancu (A Farewell to Fools). O.a. Ellis van den Brink (Pleidooi), (Land van Lubbers, Lang & Gelukkig, Dames 4) en Mattijn Hartemink (Tessa, Toren C, Het Glazen Huis) maken de cast compleet.
 
In Blue is een coproductie van IJswater Films, Caviar België en de NTR. En werd ontwikkeld met steun van het Nederlands Filmfonds en MEDIA en is voor de realisering financieel ondersteund door het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive, CoBO, NTR, het Vlaams Audiovisueel Fonds en Tax Shelter.

Paradiso Filmed Entertainment zal In Blue winter 2016/2017 in de bioscoop uitbrengen.
 
  Mocht u interesse hebben in een setbezoek voor uw medium, kunt u contact opnemen met Charlotte Bouman via charlotte@paradisofilms of via onderstaande button.

 

Meld u HIER aan voor een setbezoek
 
 

- IJswater project: In Blue

"Anna" geselecteerd voor De Oversteek!

"Anna" is geselecteerd voor treatmentontwikkeling in het kader van de tiende editie van het project De Oversteek!