FIND US ON FACEBOOK
AND 
TWITTER
AND 
YOUTUBE  
WE SUPPORT 
GREEN FILM MAKING

Jouw bijdrage aan de nieuwe speelfilm Of ik gek ben

Op dit moment zijn we druk bezig met het realiseren van de speelfilm ‘Of ik gek ben’ (gebaseerd op het gelijknamige boek van Michiel Stroink, geregisseerd door Frank Lammers, met in de hoofdrol Mike Weerts). MAAR om deze mooie film te kunnen maken hebben we jullie hulp nodig! Op deze website (voordekunst.nl) is het mogelijk een kleine (of grote) donatie te maken. Op de site staat precies aangegeven hoe je dit kunt doen en wat jij er (naast een unieke film) voor terugkrijgt.  Help ons deze geweldige film te realiseren! Alvast heel veel dank namens ons allemaal!

EMMY nominatie voor Bianca Krijgsman!

Geweldig nieuws voor Bianca Krijgsman! De actrice is genomineerd voor de internationale EMMY "Best Performance by an Actress" award voor haar rol als Mirte in De nieuwe wereld! We wachten met spanning op de uitreiking van 24 november!Kijk hier onder voor het officiële persbericht. 

- IJswater project: De Nieuwe Wereld

- Website: http://www.iemmys.tv/news_item.aspx?id=188

Cast OF IK GEK BEN bekend

PERSBERICHT 10 oktober 2014 Cast OF IK GEK BEN bekend

De eerste acteurs van OF IK GEK BEN, het regiedebuut van acteur Frank Lammers, zijn bekend. Naast hoofdrolspeler Mike Weerts (Borgman, Voetbalvrouwen,  Moeder ik wil bij de Revue), spelen Matteo van der Grijn (Soldaat van Oranje, Daglicht, De Prooi) en Tibor Lukács (De ontmaskering van de vastgoedfraude, Seinpost Den Haag) en het nieuwe talent Nienke van Hofslot in de verfilming van het boek ‘Of Ik Gek Ben’ van Michiel Stroink. Frank Lammers (Michiel de Ruyter, De Marathon) maakt met deze film niet alleen als regisseur zijn eerste speelfilm, hij schreef ook het script, daarbij geadviseerd door scenarist Don Duyns.

Vrijdag 10 oktober worden de eerste opnames van de film gemaakt in Noord-Brabant tijdens het festival Festyland in Volkel en zaterdag 11 oktober zal er gedraaid worden op locatie in Overloon.    De rest van de film wordt gedraaid in het voorjaar van 2015. OF IK GEK BEN wordt geproduceerd door IJswater Films (Marc Bary), Pellicola (Guirec van Slingelandt & Daniel Koefoed) en Mike Weerts en vertelt het verhaal over Benjamin die tot zijn ongeloof in een tbs-kliniek belandt. De AvroTros is de coproducerende omroep.

Of ik gek ben
De succesvolle jonge kunstenaar Benjamin belandt tot zijn ongeloof in een tbs-kliniek. Hij kan niet geloven dat hij schuldig is aan wat hem ten laste wordt gelegd. Echter, door te veel drank en drugs kan hij zich van de bewuste avond niets meer herinneren. Het leven in de tbs-kliniek is absurd en meedogenloos. En hoe Benjamin zich ook probeert af te schermen, de confrontaties in de kliniek laten hem niet onberoerd. Wanneer Benjamin langzamerhand weer grip krijgt op zijn eigen werkelijkheid, kijk hij geschokt terug op de asociale narcist die hij was in zijn vorige leven. Stap voor stap wordt hij weer mens en verandert hij in een man die schijnbaar met beide benen stevig op de grond staat. Maar als Benjamin weer naar ‘buiten’ mag, doet een ontmoeting met zijn oude vrienden de grond onder zijn voeten schudden.

www.ofikgekben.nl

FestyLand is een cross-over festival met 10 podia en meer dan 100 acts waaronder Kensington, De Staat en Jett Rebel. www.festyland.nl

Het boek ‘Of Ik Gek Ben’ van Michiel Stroink wordt uitgegeven door Meulenhoff.                                    
De ontwikkeling van de film OF IK GEK BEN wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds.

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie: ( ( ( HERRIE ) ) ) Film & TV 020-4868212 info@herrie.com

- IJswater project: Of Ik Gek Ben

Daan durft op Cinekid 2014!

We gaan van het ene Nederlandse festival naar het andere! Daan durft (regie Mari Sanders) was al te zien tijdens het Nederlands film Festival, maar zal ook te zien zijn tijdens het Cinekid Festival in Amsterdam! De film zal op donderdag 16 oktober om 16.15u te zien zijn in het Ketelhuis 1. Bovendien zal er na afloop een Q&A met de makers plaatsvinden, dus dit belooft leuk te worden!

- IJswater project: Daan durft

Weer selecties voor De Nieuwe Wereld!

Deze speelfilm, geregisseerd door Jaap van Heusden, zal volgende week al in Argentinië vertoond worden op het Cinemigrante Film Festival, wat van 7 tot en met 15 oktober plaatsvindt in Buenes Aires. Daarna reist de film verder de wereld over, op naar Spanje! Daar vindt van 15 tot en met 23 november het Ourense International Film Festival plaats. De Nieuwe Wereld zal hier ook mee doen in de officiële competitie!

Gouden Kalf Nominatie voor Supernova!

Onze coproductie Supernova, geschreven en geregisseerd door Tamar van den Dop, heeft een Gouden Kalf Nominatie ontvangen op het Nederlands Film Festival! Bob Schwarze is genomineerd voor Beste Mannelijke Bijrol! De Gouden Kalveren worden op vrijdag 3 oktober uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film in Utrecht.

IJswater Films op het NFF 2014!

Deze week is het Nederlands Film Festival in Utrecht van start gegaan en dit jaar zijn weer verschillende IJswater producties geselecteerd. Hieronder een volledig overzicht van alle films, speeltijden en locaties!

Kort!- Spotters (Regie Wim van der Aar)

- 29-09, 20:30, Rembrandt 1 (premiere)

- 29-09, 20:30, TivoliVredenburg - Grote Zaal

- 29-09, 20:30, TivoliVredenburg - Hertz

- 01-10, 19:00, Rembrandt 1

- 02-10, 16:15, Louis Hartlooper Complex 1

Supernova (speelfilm van Tamar van den Dop, producent Revolver in coproductie met IJswater, Coin Film en Epidemic Film)

- 25-09, LHC 2

- 26-09, 13:30, Wolff City 1

- 02-10, 14:00, Rembrandt 3

Adelborsten (teledoc van Walter Stokman)

- 27-09, 21:15, Hoogt 1

- 29-09, 13:45, LHC 4

- 01-10, 14:15, Wolff City 2

Daan Durft (korte kinderfilm van Mari Sanders)

- 26-09, 16:30, LHC 3 (premiere)

- 01-10, 16:15, LHC 3

Salãm (korte jeugdfilm van Johan Timmers)

- 28-09, 16:15, Wolff City 3

- 01-10, 16:15, LHC 3

De Poolse Bruid (1998; prijswinnende speelfilm van Karim Traïdia ihkv Gast van het Jaar, componist Fons Merkies)

- 26-09, 18:45, LHC 4

Paradise Trips (regie Raf Reyntjes, in postproductie, ihkv HFM work-in-progress)

- 26-09, 14:30, TivoliVredenburg 

 

 

 

De Nieuwe Wereld naar de VS en India!

Weer goed nieuws voor De Nieuwe Wereld: deze film van Jaap van Heusden is zowel voor het Petaluma International Film Festival, als voor het 12th Chennai International Film Festival geselecteerd! Van 17 t/m 19 oktober zal deze prachtige film vertoond worden in Petaluma, Californië in de Verenigde Staten. Daarna reist de film naar Chennai in India en dat festival vindt van 18 t/m 25 december plaats. 

Daan durft en De nieuwe wereld naar Bridge Film Fest!

Het Bridge Film Fest in Mitrovica, Kosovo selecteert maar liefst twee van de films van IJswater! Allereerst maakte het festival bekend dat ‘Daan durft’ (geregisseerd door Mari Sanders) onderdeel zijn van de officiële competitie. Hiermee is de eerste internationale vertoning van 'Daan durft' een feit!  Naast ‘Daan durft’, maakt ‘De nieuwe wereld’ (regie Jaap van Heusden) ook deel uit van de officiële competitie. Beide films zullen te zien zijn tussen 6 tot 11 oktober in Mitrovica!

De maan van Anouar wint de Golden Kite!

De maan van Anouar (regie Michiel van Jaarsveld) is winnaar van de Golden Kite Award for beste korte fictie film! De officiële jury van het International Film Festival “Nueva Mirada” for Children and Youth maakte dit tijdens de 6e editie van het festival in Buenos Aires bekend. Hiermee komt het aantal Awards voor de film op drie te staan. Eerder won acteur Pedram Parast al de Special Jury Prize voor beste kinderacteur tijdens het Children’s Film Festival in Seattle en was de film winnaar van de Young People Jury Award tijdens het TIFF Kids International Film Festival in Canada!

- IJswater project: De Maan van Anouar