FIND US ON FACEBOOK
AND 
TWITTER
AND 
YOUTUBE  
WE SUPPORT 
GREEN FILM MAKING

U Hebt Een Probleem in debuut competitie van het NFF

"U Hebt Een Probleem" is een documentaire van Esra Pike en geproduceerd door IJswater Films in kader van het Teledoc Campus traject. Hij gaat samen met de andere Teledoc Campus documentaires uit de tweede reeks in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht: zaterdag 26 september van 18.45 tot 22.15 uur in Rembrandt 1 (pauze: 20.00 uur).
De korte documentaires worden later dit jaar en begin 2016 uitgezonden op NPO 3.
Teledoc Campus is een gezamenlijk project van NPO, CoBO, het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds voor de ontwikkeling van documentairetalent.

- Website: http://ijswater.nl/films/projects/press.php?project=175

9 Ensor nominaties voor Paradise Trips!

Fantastisch nieuws, onze co-productie Paradise Trips heeft 9 (!!) Ensor nominaties gekregen bij het Filmfestival Oostende, in Belgie. De nominaties zijn als volgt. Beste Regisseur (Raf Reyntjens), Beste Scenario (Raf Reyntjens), Beste Acteur (Gene Bervoets), Beste Debuut (Cedric Van Den Abbeele), Beste Acteur in Bijrol (Jeroen Perceval), Beste Actrice in Bijrol (Tania Van der Sanden), Beste Art Direction (Yves Verstraete), Beste Kostuum (Manon Blom en Mariella Kallenberg) en Beste Make-up (Lili Dang-vu).

Wat een mooie lijst, wij zijn in elk geval erg trots!

 

- IJswater project: Paradise Trips

Daan Durft naar ArgentiniŽ!

Nog een selectie voor Daan Durft: de korte film reist dit keer naar Buenos Aires, waar hij op het International Film Festival "Nueva Mirada" for Children and Youth zal worden vertoond. Hiermee staat de teller inmiddels op 20 festivalselecties. Go Daan Go! 

Daan Durft naar Kopenhagen

Meer fijn nieuws vanuit het zwembad!

De sportieve korte film Daan Durft is namelijk geselecteerd voor BUSTER - International Film Festival for Children and Youth, dat plaats zal vinden van 14 tot 27 september 2015 in Kopenhagen, Denemarken.
Sinds het Nederlands Film Festival 2014 is dit alweer het 19de festival waarvoor deze film geselecteerd wordt.

- IJswater project: Daan Durft

SYNC naar ServiŽ

Verfrissend nieuws op deze warme dag!

De korte film SYNC is namelijk geselecteerd voor Short Form / Kratka Forma - International Short Film Festival in dat plaats zal vinden van 19 tot 24 september 2015 in Gornji Milanovac, Servië.

- IJswater project: KORT! 2013 - Sync (v/h 'Dubbel')

De opnames van Sammy Paramaribo zijn gestart!

De opnames van SAMMY PARAMARIBO zijn gestart! De serie die wordt geregisseerd door Barbara Bredero en geschreven is door Sabrina Sugiarto wordt gemaakt in samenwerking met de KRO-NCRV. Hier alvast een leuke impressie van de draaidagen in Suriname

- IJswater project: Sammy Paramaribo

Weer een Daan Durft-festivalselectie!

Door het succes dat de film had op het Seattle International Film Festival afgelopen mei, gaat hij nu ook draaien op Tumbleweed Film Festival in Oroville, Washington.
Het festival zal plaatsvinden van 29 juli -1 augustus 2015.

- IJswater project: Daan Durft

PERSBERICHT: Frank Lammers heeft voor speelfilm regiedebuut OF IK GEK BEN een prachtige ensemblecast

Voor de PDF van het volledige persbericht zie Persmateriaal 'Of ik gek ben'. 

- IJswater project: Of Ik Gek Ben

Salam genomineerd voor een award!

We hebben leuk nieuws gekregen van het Rendezvous film festival, Salam is genomineerd voor een award in de categorie 'Best International Short Film'! De winnaars worden bekend gemaakt tijdens een afsluitende ceremonie op de laatste dag van het festival (13 juni). Spannend!

- IJswater project: Salam

Xpo North en Kaliber35

Er zijn weer twee festival selecties voor Daan Durft! De film, geregisseerd door Mari Sanders en geschreven door Lianne Damen, gaat naar de volgende twee festivals:

KALIBER35: Munich International Short Film Festival. Dit festival vindt plaats van 18 tot 24 juni in München.
&
XPO North: “Scotland's Leading Creative Industries Festival Inverness”
Een film & muziek festival in Schotland, van 10-11 juni.

- IJswater project: Daan Durft