Maria Kraakman tijdens de eerste testopnamen van "In Blue"

IJswater Films supports Green film making
Volg ons ook op Facebook, Instagram en Twitter!

Go Short Festival Nijmegen gaat vandaag van start!

Het Go Short - International Short Film Festival in Nijmegen is vandaag van start gegaan! 2 van onze films zullen hier vertoond worden! De korte documentaire "U Hebt Een Probleem", welke geselecteerd is binnen de Internationale Competitie, zal vertoond worden in het blok EU11: What's Up, Doc?. De vertoningen zullen plaatsvinden op vrijdag 8 april, 19:00 uur, in LUX 5 en op zaterdag 9 april, 11:00 uur, in LUX 3. Daarnaast is ook de film KI geselecteerd voor vertoning binnen het educatieprogramma! Schoolklassen bezoeken een filmprogramma van ongeveer anderhalf uur in LUX gevuld met ontroerende, stoere of grappige korte fictiefilms, documentaires en animaties. Deze voorstellingen vinden elke dag in 2 rondes plaats op 6,7 en 8 april, van 10:00 – 11:30 uur en van 12:00 – 13:30 uur.

Persbericht Paradiso: Nederlandse opnames speelfilm IN BLUE met Maria Kraakman gestart

Gisteren zijn de Nederlandse opnames voor de nieuwe speelfilm van Jaap van Heusden, In Blue, gestart. Na elf draaidagen in Roemenië eerder dit jaar zal er tot mei op locatie in Amsterdam en Boekarest gefilmd gaan worden.
 
In Blue vertelt het verhaal van de krachtige Nederlandse stewardess Lin (40). Wanneer zij tijdens een vlucht moet helpen bij een bevalling, wordt ze uit evenwicht gebracht. In de emotionele nasleep ontmoet ze een jongen die in de tunnels onder Boekarest leeft en raakt ze verwikkeld in een verwarrende moeder/liefdesrelatie met hem.
 
De hoofdrollen in In Blue worden vertolkt door Gouden Kalf-winnares Maria Kraakman (Schneider vs. Bax, Guernsey) en de jonge Roemeense acteur Bogdan Iancu (A Farewell to Fools). O.a. Ellis van den Brink (Pleidooi), (Land van Lubbers, Lang & Gelukkig, Dames 4) en Mattijn Hartemink (Tessa, Toren C, Het Glazen Huis) maken de cast compleet.
 
In Blue is een coproductie van IJswater Films, Caviar België en de NTR. En werd ontwikkeld met steun van het Nederlands Filmfonds en MEDIA en is voor de realisering financieel ondersteund door het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive, CoBO, NTR, het Vlaams Audiovisueel Fonds en Tax Shelter.

Paradiso Filmed Entertainment zal In Blue winter 2016/2017 in de bioscoop uitbrengen.
 
  Mocht u interesse hebben in een setbezoek voor uw medium, kunt u contact opnemen met Charlotte Bouman via charlotte@paradisofilms of via onderstaande button.

 

Meld u HIER aan voor een setbezoek
 
 

- IJswater project: In Blue (V/h Into The Blue)

"Anna" geselecteerd voor De Oversteek!

"Anna" is geselecteerd voor treatmentontwikkeling in het kader van de tiende editie van het project De Oversteek!

“Het hart van Hadiah Tromp” geselecteerd voor nieuwe telefilmronde!

Het nieuwe telefilmplan “Het hart van Hadiah Tromp” (werktitel), naar een idee van en geschreven door Erik de Bruyn (tevens regisseur) i.s.m. scenarist Edward Stelder, is door de AVROTROS geselecteerd om te ontwikkelen. Dit jaar kan er dus verder worden geschreven aan deze heuse RomCom, die zich afspeelt in de wereld van de Koninklijke Marine..

DVD Paradise Trips bestellen!

De DVD van Paradise Trips is te koop via bol.com! Daarnaast is de film ook beschikbaar als VOD via Plush! Deze VOD dienst is beschikbaar binnen België, Nederland en Luxemburg. Veel kijkplezier! :)

- IJswater project: Paradise Trips

KI, Sammy Paramaribo en U Hebt Een Probleem op Uitzending Gemist!

De korte jeugdfilm KI, de vrolijke kinderserie Sammy Paramaribo en de intrigerende Teledoc campus U Hebt Een Probleem, zijn begin dit jaar uitgezonden door de Publieke Omroep en inmiddels te bekijken via Uitzending Gemist! Kijken dus!

One Night Stand: Anvers op NPO Cultura!

Donderdagavond, 7 januari, om 22:00 is de film One Night Stand: Anvers (2009) te zien op NPO Cultura! One Night Stand biedt nieuwe regisseurs en scenaristen de kans een film van vijftig minuten te maken en zo een belangrijke stap te zetten in de ontwikkeling van hun talent.

De film “Anvers” vertelt het verhaal van Martin. Martin verliest zijn baan door de kredietcrisis en trekt noodgedwongen met zijn vrouw Jasmijn en hun eenjarige zoontje 'tijdelijk' in bij zijn schoonouders. Dwalend door Antwerpen komt hij steeds verder van zijn vroegere leven af te staan. De film heeft destijds een Gouden Kalf gewonnen voor Beste TV Drama!

Allemaal kijken dus!

- IJswater project: One Night Stand IV: Anvers

Start opnamen Nederlandse speelfilm "In Blue" in Roemenië!


Op dinsdag 5 januari starten de opnamen van In Blue, de nieuwe speelfilm van regisseur Jaap van Heusden. In Blue is een coproductie van IJswater Films, Caviar België en de NTR.
 

In Blue
vertelt het verhaal van de krachtige Nederlandse stewardess Lin (40). Wanneer zij tijdens een vlucht moet helpen bij een bevalling, wordt ze uit evenwicht gebracht. In de emotionele nasleep ontmoet ze een jongen die in de tunnels onder Boekarest leeft en raakt ze verwikkeld in een verwarrende moeder/liefdesrelatie met hem.  

Regisseur Jaap van Heusden schreef het script voor In Blue (v/h Into the Blue) samen met Jan Willem den Bok en debuteerde vijf jaar geleden met Win/Win, een Telefilm die tevens in de bioscoop werd uitgebracht (o.a. IFFR selectie, Winnaar ‘Best Actor’ Brooklyn International Film Festival, Special Mention Jury Award Film Festival Mannheim-Heidelberg en Winnaar Prix Europe ‘Best Screenplay’). In 2013 maakte hij de Telefilm De Nieuwe Wereld, die de afgelopen drie jaar door bijna veertig festivals op ieder continent is geselecteerd (o.a. Winnaar Emmy Award Best Actress voor Bianca Krijgsman, Winnaar Signis Award Washington DC International Film Festival, Runner Up Award Melbourne International Film Festival, Heinrich Prize Braunschweig International Festival, Best International Feature Fiction Film Award & Audience Award Monterrey International Film Festival, Winner Best Director & Best Screenplay Rengo Film Festival, Chili). Beide films zijn coproducties van IJswater en de NTR.  

De hoofdrollen in In Blue zullen worden vertolkt door de Nederlandse actrice Maria Kraakman en de jonge Roemeense acteur Bogdan Iancu. De charismatische actrice speelde in verschillende speelfilms, waaronder recentelijk in Alex van Warmerdams Schneider vs. Bax (Nominatie Gouden Kalf voor Beste Actrice) en Nanouk Leopolds Guernsey, waarvoor zij werd bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Actrice. Ook de 16-jarige Bogdan Iancu heeft al de nodige speelfilmervaring. Hij speelde onder meer een rol naast Gérard Depardieu en Harvey Keitel in de speelfilm A Farewell to Fools van Bogdan Dreyer.  

In Blue
wordt geproduceerd door het Amsterdamse productiehuis IJswater Films, bekend van speelfims als De Poolse Bruid, Diep, Win/Win, Skin, Lotus en De Nieuwe Wereld en co producent van verschillende internationale speelfilms, waaronder 22 Mei  van Koen Mortier en recentelijk Paradise Trips van Raf Reyntjens. Caviar België (Nymphomaniac, Clan, Paradise Trips, Le Tout Nouveau Testament, Black) is betrokken als coproducent en  het Roemeense Strada Film (Ryna, If I want to whistle, I whistle, Toto and his Sisters) fungeert in Boekarest als line/service producer. In april zal er een tweede draaiperiode zijn in Nederland en Roemenië.  

De film werd ontwikkeld met steun van het Nederlands Filmfonds en MEDIA en is voor de realisering financieel ondersteund door het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive, CoBO, NTR, het Vlaams Audiovisueel Fonds en Tax Shelter.

Paradiso Filmed Entertainment zal In Blue eind 2016 of begin 2017 in de bioscoop uitbrengen.

- IJswater project: In Blue (V/h Into The Blue)

Nieuwe speelfilm IN BLUE in productie!

Momenteel is IN BLUE (v/h Into the Blue) in preproductie, de nieuwe speelfilm van Jaap van Heusden (Win/Win, De Nieuwe Wereld), die zich grotendeels in Roemenië afspeelt. IJswater coproduceert met de NTR en het Belgische Caviar. In Boekarest fungeert Strada Film als line/service producer.

Korte Synopsis:
Wanneer een krachtige stewardess tijdens een vlucht moet helpen om een kind te baren, wordt ze uit evenwicht gebracht. In de emotionele nasleep ontmoet ze een jongen die in de tunnels onder Boekarest leeft en raakt ze verwikkeld in een verwarrende moeder/geliefde relatie met hem.

De hoofdrol van stewardess Lin wordt vertolkt door Maria Kraakman (Gouden Kalf Winnaar 'Guernsey' , Gouden Kalf Nominatie 'Schneider vs Bax'), de jonge Roemeense Nicu zal gespeeld worden door Bogdan Iancu.

De 1e draaiperiode is vanaf 5 januari op locatie in Boekarest en de 2e draaiperiode is in april in Roemenië en Nederland.

- IJswater project: In Blue (V/h Into The Blue)

Paradise Trips naar Amerika!

Paradise Trips gaat naar Amerika! Want de film is geselecteerd voor het Palm Springs Internation Film Festival! Klik HIER hier voor het volledige nieuwsbericht

- IJswater project: Paradise Trips

- Website: http://www.paradisetrips-themovie.com/nl.html