FIND US ON FACEBOOK
AND 
TWITTER
AND 
YOUTUBE  
WE SUPPORT 
GREEN FILM MAKING

Persbericht: Start opnames KI

- Persbericht –   Amsterdam, 17 april 2015

Start opnamen korte jeugdfilm “Ki”


Vandaag zijn de opnamen begonnen van de nieuwe Nederlandse jeugdfilm “Ki”, geregisseerd door Meikeminne Clinckspoor, in een coproductie van IJswater Films en de KRO-NCRV. 

“Ki”
(25 min.), vertelt het bijzondere verhaal van de 9-jarige Yuki.  Wanneer Yuki met haar overleden zus Iwa (12) in een droom terecht komt, beleeft ze een spannend avontuur. Ze wordt gedwongen haar angsten opzij te zetten en de strijd aan te gaan met waar ze het aller bangst voor is: het leven aan te moeten gaan zonder haar zus.


Het oorspronkelijke en authentieke scenario is geschreven door Floor Paul, die eerder het scenario schreef voor de Nu of Nooit-film ‘Salãm’ (IJswater Films/KRO 2013). De in Nederland werkzame, Vlaamse regisseuse Meikeminne Clinckspoor maakte eerder korte kinderfilms waaronder De Wensboom. Binnenkort beginnen de opnamen van haar Belgische speelfilmdebuut Cloudboy.

“Ki” is tot stand gekomen in het kader van 'Nu of Nooit', een project van Mediafonds, NPO en  Z@pp. De vorige Nu of Nooit-producties van IJswater Films werden de afgelopen tijd  bekroond met o.a. de TIFF Kids Jury Award op het Filmfestival van Toronto (‘De Maan van Anouar’) en geselecteerd voor o.a. het International Short Film Festival van Oberhausen (‘Salam’).

Komend najaar zal “Ki” in première gaan tijdens Cinekid en te zien zijn op televisie bij de KRO.   - Einde persbericht -

- IJswater project: KI

Daan Durft naar Portugal en Dubai

Nog twee selecties voor Daan Durft!

De film gaat naar IndieLisboa waar hij is geselecteerd in de categorie 'IndieJunior', IndieLisboa vindt plaats van 23 april tot 3 mei in Portugal.

Ook gaat de film naar Children’s International Film Festival Dubai waar hij meedingt voor de Audience Choice Award voor 'International Short'. Het festival vindt plaats van 23 april tot 2 mei in Dubai.

- IJswater project: Daan Durft

Jesses Wereld en De Maan van Anouar naar Children First

Goed nieuws voor Jesses Wereld (aflevering 1: 'Drijfhout') en De Maan van Anouar. Beide zijn namelijk geselecteerd voor Children First: Anthropological Film Festival of Children and Youth, een festival dat stem wil geven aan kinderen en jeugdculturen. 

Het festival zal plaatsvinden van 29 t/m 31 mei 2015 in Ljubiljana, Slovenië.

- IJswater project: De Maan van Anouar

De Nieuwe Wereld naar CLAM in Spanje

De Nieuwe Wereld blijft terugkeren op festivals over de hele wereld! Dit keer mogen wij het goede nieuws brengen dat de film is geselecteerd voor CLAM Festival Internacional de Cine Solidario de Navarcles, in Navarcles (in de buurt van Barcelona) dat zal plaatsvinden van 30 april t/m 10 mei 2015. Het festival focust zich op films die over sociale kwesties en mensenrechten gaan. 

- IJswater project: De Nieuwe Wereld

Sportief nieuws voor Daan Durft!

De film, geregisseerd door Mari Sanders, is namelijk geselecteerd voor de volgende twee sport-filmfestivals. Vanaf morgen al zal de film vertoond worden op het Overtime Films Festival de Temática Deportiva in Mexicali, Mexico (18 t/m 20 maart 2015) en in mei zal de film meedoen in de competitie van het BCN Sports Film - 6th Barcelona International FICTS Festival (5 t/m 9 mei 2015).

- IJswater project: Daan Durft

Festivalnieuws voor De Maan van Anouar

De film is geselecteerd voor FilmFest Dresden - International Short Film Festival in Duitsland dat plaats zal vinden van 14 t/m 19 april 2015. De Maan van Anouar zal vertoond worden tijdens het speciale programma in een voormalig casino dat omgetoverd is tot festivalcafé tezamen met o.a. alle 'best of's' van deze editie van het festival.

- IJswater project: De Maan van Anouar

De Nieuwe Wereld naar Cine Migrante Bogota

Leuk nieuws! Vorig jaar speelde de Nieuwe Wereld op het Cine Migrante Film Festival in Buenos Aires, wat thema's als mensenrechten en migratieproblemen aansnijdt. Dit jaar hebben ze de film opnieuw geselecteerd! In 2015 vindt dit festival plaats van 18-26 maart in Bogota (Colombia).

Daan Durft naar TIFF Kids in Toronto

Fantastisch nieuws!! Daan Durft van regisseur Mari Sanders en scenariste Lianne Damen is geselecteerd voor TIFF Kids International Film Festival in Toronto! Dit festival wordt gezien als een van de grootste kinderfilm festivals ter wereld!!

Het festival zal plaatsvinden van 7 tot 19 april in Toronto, Canada.

De Nieuwe Wereld gaat naar het Green Mountain Film Festival

De 32e festivalselectie voor De Nieuwe Wereld! De film van Jaap van Heusden met Emmy winnares Bianca Krijgsman is geselecteerd voor het Green Mountain Film Festival in Montpellier, Verenigde Staten! Het festival vindt plaats van 20 tot 29 maart. Het gaat maar door!!

De Maan van Anouar geselecteerd voor RICFF

Alweer een festivalselectie! Dit keer voor de korte film De Maan van Anouar van Michiel van Jaarsveld uit 2013. De film zal gedraaid worden op het Reykjavik International Children's Film Festival (RICFF) in IJsland, dat plaats zal vinden van 20 t/m 30 maart 2015.