Maria Kraakman tijdens de eerste testopnamen van "In Blue"

IJswater Films supports Green film making
Volg ons ook op Facebook en Twitter!

One Night Stand: Anvers op NPO Cultura!

Donderdagavond, 7 januari, om 22:00 is de film One Night Stand: Anvers (2009) te zien op NPO Cultura! One Night Stand biedt nieuwe regisseurs en scenaristen de kans een film van vijftig minuten te maken en zo een belangrijke stap te zetten in de ontwikkeling van hun talent.

De film “Anvers” vertelt het verhaal van Martin. Martin verliest zijn baan door de kredietcrisis en trekt noodgedwongen met zijn vrouw Jasmijn en hun eenjarige zoontje 'tijdelijk' in bij zijn schoonouders. Dwalend door Antwerpen komt hij steeds verder van zijn vroegere leven af te staan. De film heeft destijds een Gouden Kalf gewonnen voor Beste TV Drama!

Allemaal kijken dus!

- IJswater project: One Night Stand IV: Anvers

Start opnamen Nederlandse speelfilm "In Blue" in RoemeniŽ!


Op dinsdag 5 januari starten de opnamen van In Blue, de nieuwe speelfilm van regisseur Jaap van Heusden. In Blue is een coproductie van IJswater Films, Caviar België en de NTR.
 

In Blue
vertelt het verhaal van de krachtige Nederlandse stewardess Lin (40). Wanneer zij tijdens een vlucht moet helpen bij een bevalling, wordt ze uit evenwicht gebracht. In de emotionele nasleep ontmoet ze een jongen die in de tunnels onder Boekarest leeft en raakt ze verwikkeld in een verwarrende moeder/liefdesrelatie met hem.  

Regisseur Jaap van Heusden schreef het script voor In Blue (v/h Into the Blue) samen met Jan Willem den Bok en debuteerde vijf jaar geleden met Win/Win, een Telefilm die tevens in de bioscoop werd uitgebracht (o.a. IFFR selectie, Winnaar ‘Best Actor’ Brooklyn International Film Festival, Special Mention Jury Award Film Festival Mannheim-Heidelberg en Winnaar Prix Europe ‘Best Screenplay’). In 2013 maakte hij de Telefilm De Nieuwe Wereld, die de afgelopen drie jaar door bijna veertig festivals op ieder continent is geselecteerd (o.a. Winnaar Emmy Award Best Actress voor Bianca Krijgsman, Winnaar Signis Award Washington DC International Film Festival, Runner Up Award Melbourne International Film Festival, Heinrich Prize Braunschweig International Festival, Best International Feature Fiction Film Award & Audience Award Monterrey International Film Festival, Winner Best Director & Best Screenplay Rengo Film Festival, Chili). Beide films zijn coproducties van IJswater en de NTR.  

De hoofdrollen in In Blue zullen worden vertolkt door de Nederlandse actrice Maria Kraakman en de jonge Roemeense acteur Bogdan Iancu. De charismatische actrice speelde in verschillende speelfilms, waaronder recentelijk in Alex van Warmerdams Schneider vs. Bax (Nominatie Gouden Kalf voor Beste Actrice) en Nanouk Leopolds Guernsey, waarvoor zij werd bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Actrice. Ook de 16-jarige Bogdan Iancu heeft al de nodige speelfilmervaring. Hij speelde onder meer een rol naast Gérard Depardieu en Harvey Keitel in de speelfilm A Farewell to Fools van Bogdan Dreyer.  

In Blue
wordt geproduceerd door het Amsterdamse productiehuis IJswater Films, bekend van speelfims als De Poolse Bruid, Diep, Win/Win, Skin, Lotus en De Nieuwe Wereld en co producent van verschillende internationale speelfilms, waaronder 22 Mei  van Koen Mortier en recentelijk Paradise Trips van Raf Reyntjens. Caviar België (Nymphomaniac, Clan, Paradise Trips, Le Tout Nouveau Testament, Black) is betrokken als coproducent en  het Roemeense Strada Film (Ryna, If I want to whistle, I whistle, Toto and his Sisters) fungeert in Boekarest als line/service producer. In april zal er een tweede draaiperiode zijn in Nederland en Roemenië.  

De film werd ontwikkeld met steun van het Nederlands Filmfonds en MEDIA en is voor de realisering financieel ondersteund door het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive, CoBO, NTR, het Vlaams Audiovisueel Fonds en Tax Shelter.

Paradiso Filmed Entertainment zal In Blue eind 2016 of begin 2017 in de bioscoop uitbrengen.

- IJswater project: In Blue (V/h Into The Blue)

Nieuwe speelfilm IN BLUE in productie!

Momenteel is IN BLUE (v/h Into the Blue) in preproductie, de nieuwe speelfilm van Jaap van Heusden (Win/Win, De Nieuwe Wereld), die zich grotendeels in Roemenië afspeelt. IJswater coproduceert met de NTR en het Belgische Caviar. In Boekarest fungeert Strada Film als line/service producer.

Korte Synopsis:
Wanneer een krachtige stewardess tijdens een vlucht moet helpen om een kind te baren, wordt ze uit evenwicht gebracht. In de emotionele nasleep ontmoet ze een jongen die in de tunnels onder Boekarest leeft en raakt ze verwikkeld in een verwarrende moeder/geliefde relatie met hem.

De hoofdrol van stewardess Lin wordt vertolkt door Maria Kraakman (Gouden Kalf Winnaar 'Guernsey' , Gouden Kalf Nominatie 'Schneider vs Bax'), de jonge Roemeense Nicu zal gespeeld worden door Bogdan Iancu.

De 1e draaiperiode is vanaf 5 januari op locatie in Boekarest en de 2e draaiperiode is in april in Roemenië en Nederland.

- IJswater project: In Blue (V/h Into The Blue)

Paradise Trips naar Amerika!

Paradise Trips gaat naar Amerika! Want de film is geselecteerd voor het Palm Springs Internation Film Festival! Klik HIER hier voor het volledige nieuwsbericht

- IJswater project: Paradise Trips

- Website: http://www.paradisetrips-themovie.com/nl.html

WereldpremiŤre Sammy Paramaribo op en Abi Marathon op Cinekid!

Wereldpremière Sammy Paramaribo en Abi Marathon op Cinekid!   Zondag 15 oktober vindt op het Cinekid festival in Amsterdam de première plaats van de nieuwe 5-delige IJswater kinderserie  'Sammy Paramaribo', geregisseerd door Barbara Bredero, geschreven door Sabrina Sugiarto en in coproductie met KRO NCRV. Er zijn nog kaarten voor dit event, click HIER. Tevens zal opnieuw Abi 1 en Abi 2 te zien zijn, dit alles Ihkv de Surinaamse dag op Cinekid.

- IJswater project: Sammy Paramaribo

KYTEMAN maakt filmmuziek voor Of Ik Gek Ben

Kyteman maakt met zijn orkest de filmmuziek voor het regiedebuut OF IK GEK BEN van Frank Lammers. Dat hebben Frank Lammers en hoofdrolspeler Mike Weerts vanavond bekendgemaakt in de Talkshow van het Nederlands Filmfestival. Kyteman zal in zijn thuisbasis Kytopia, het oude Utrechtse Tivoli, met zijn orkest en met diverse muzikanten uit Kytopia de muziek ‘live’ onder de beelden improviseren en ter plekke componeren.   Colin Benders (Kyteman): ‘Toen Frank bij me langs kwam om over de film te praten werd al heel snel duidelijk dat dit een waanzinnig project werd om aan mee te werken. Muziek maken voor een film is iets wat ik al heel lang heb willen doen. Dat ik dan ook nog eens Carte Blanche heb gekregen om in volledige vrijheid in te vullen hoe met de muziek om te gaan maakt het helemaal geweldig. En doodeng, maar daar kom ik wel overheen.’   Frank Lammers vult aan: ‘Colin Benders is one of a kind, een moderne Mozart. Een wonderkind die zich net zo makkelijk beweegt in klassieke muziek als in hiphop of geflipte elektronische herrie. Dat maakt hem voor mij de ideale componist voor deze film. Miles Davis deed het voor ‘Ascenseur pour l'échafaud’ in zijn eentje, bij ons doet Kyteman het met zijn hele orkest. Godzijdank zijn er beeldopnamen van deze geluidsopnames, want wat daar gebeurt is op zijn minst een wonder te noemen.’   Frank Lammers heeft voor OF IK GEK BEN een mooie ensemblecast verzameld. Naast Mike Weerts zijn er ook rollen voor Monic Hendrickx (4-voudig Gouden Kalf Winnaar, De Poolse Bruid en Penoza), Cees Geel (Gouden Kalf Winnaar Simon), Fedja van Huêt (Gouden Kalveren Amnesia en Nachtrit), Maarten Heijmans (Gouden Kalf/Gouden TV beeld Ramses), Bianca Krijgsman (International Emmy Award De Nieuwe Wereld), Matteo van der Grijn (Soldaat van Oranje, de musical), Tibor Lukács (Homies), Sanne Langelaar (Michiel de Ruyter) en Kees Boot (Hartenstraat). Ook debuteert er nieuw Brabants talent in Of ik gek ben, zoals Dennis ‘Denvis’ Grotenhuis en rapper/acteur Mounir Boualin. De opnames vonden deze zomer grotendeels in Eindhoven plaats.    Synopsis OF IK GEK BEN: De succesvolle, jonge kunstenaar Benjamin is compleet in de war als hij in een tbs-kliniek belandt omdat hij zich niets herinnert van wat er gebeurd is. Het leven in de kliniek is absurd en meedogenloos, maar langzaam krijgt Benjamin hier weer grip op zijn leven en beseft hij wat voor oppervlakkige narcist hij was in zijn vorige leven. Eenmaal vrij, doet het weerzien met zijn oude vrienden de grond onder hem opnieuw wegzinken en zet hij een groot vraagteken bij wat nu eigenlijk de waarheid is. OF IK GEK BEN wordt geproduceerd door IJswater Films, Pellicola en Mike Weerts in coproductie met AVROTROS en komt tot stand met steun van Brabant C, CoBO, Netherlands Film Production Incentive, Nederlands Filmfonds, bkkc, crowdfunders/voordekunst.nl en donateurs. Distributeur September Film zal de film naar verwachting begin 2016 uitbrengen in de bioscoop.

 

- IJswater project: Of Ik Gek Ben

- Website: http://ijswater.nl/films/projects/press.php?project=170

U Hebt Een Probleem in debuut competitie van het NFF

"U Hebt Een Probleem" is een documentaire van Esra Pike en geproduceerd door IJswater Films in kader van het Teledoc Campus traject. Hij gaat samen met de andere Teledoc Campus documentaires uit de tweede reeks in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht: zaterdag 26 september van 18.45 tot 22.15 uur in Rembrandt 1 (pauze: 20.00 uur).
De korte documentaires worden later dit jaar en begin 2016 uitgezonden op NPO 3.
Teledoc Campus is een gezamenlijk project van NPO, CoBO, het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds voor de ontwikkeling van documentairetalent.

- Website: http://ijswater.nl/films/projects/press.php?project=175

9 Ensor nominaties voor Paradise Trips!

Fantastisch nieuws, onze co-productie Paradise Trips heeft 9 (!!) Ensor nominaties gekregen bij het Filmfestival Oostende, in Belgie. De nominaties zijn als volgt. Beste Regisseur (Raf Reyntjens), Beste Scenario (Raf Reyntjens), Beste Acteur (Gene Bervoets), Beste Debuut (Cedric Van Den Abbeele), Beste Acteur in Bijrol (Jeroen Perceval), Beste Actrice in Bijrol (Tania Van der Sanden), Beste Art Direction (Yves Verstraete), Beste Kostuum (Manon Blom en Mariella Kallenberg) en Beste Make-up (Lili Dang-vu).

Wat een mooie lijst, wij zijn in elk geval erg trots!

 

- IJswater project: Paradise Trips

Daan Durft naar ArgentiniŽ!

Nog een selectie voor Daan Durft: de korte film reist dit keer naar Buenos Aires, waar hij op het International Film Festival "Nueva Mirada" for Children and Youth zal worden vertoond. Hiermee staat de teller inmiddels op 20 festivalselecties. Go Daan Go! 

Daan Durft naar Kopenhagen

Meer fijn nieuws vanuit het zwembad!

De sportieve korte film Daan Durft is namelijk geselecteerd voor BUSTER - International Film Festival for Children and Youth, dat plaats zal vinden van 14 tot 27 september 2015 in Kopenhagen, Denemarken.
Sinds het Nederlands Film Festival 2014 is dit alweer het 19de festival waarvoor deze film geselecteerd wordt.

- IJswater project: Daan Durft