WereldpremiŤre Sammy Paramaribo op en Abi Marathon op Cinekid!

Wereldpremière Sammy Paramaribo en Abi Marathon op Cinekid!   Zondag 15 oktober vindt op het Cinekid festival in Amsterdam de première plaats van de nieuwe 5-delige IJswater kinderserie  'Sammy Paramaribo', geregisseerd door Barbara Bredero, geschreven door Sabrina Sugiarto en in coproductie met KRO NCRV. Er zijn nog kaarten voor dit event, click HIER. Tevens zal opnieuw Abi 1 en Abi 2 te zien zijn, dit alles Ihkv de Surinaamse dag op Cinekid.

- IJswater project: Sammy Paramaribo

KYTEMAN maakt filmmuziek voor Of Ik Gek Ben

Kyteman maakt met zijn orkest de filmmuziek voor het regiedebuut OF IK GEK BEN van Frank Lammers. Dat hebben Frank Lammers en hoofdrolspeler Mike Weerts vanavond bekendgemaakt in de Talkshow van het Nederlands Filmfestival. Kyteman zal in zijn thuisbasis Kytopia, het oude Utrechtse Tivoli, met zijn orkest en met diverse muzikanten uit Kytopia de muziek ‘live’ onder de beelden improviseren en ter plekke componeren.   Colin Benders (Kyteman): ‘Toen Frank bij me langs kwam om over de film te praten werd al heel snel duidelijk dat dit een waanzinnig project werd om aan mee te werken. Muziek maken voor een film is iets wat ik al heel lang heb willen doen. Dat ik dan ook nog eens Carte Blanche heb gekregen om in volledige vrijheid in te vullen hoe met de muziek om te gaan maakt het helemaal geweldig. En doodeng, maar daar kom ik wel overheen.’   Frank Lammers vult aan: ‘Colin Benders is one of a kind, een moderne Mozart. Een wonderkind die zich net zo makkelijk beweegt in klassieke muziek als in hiphop of geflipte elektronische herrie. Dat maakt hem voor mij de ideale componist voor deze film. Miles Davis deed het voor ‘Ascenseur pour l'échafaud’ in zijn eentje, bij ons doet Kyteman het met zijn hele orkest. Godzijdank zijn er beeldopnamen van deze geluidsopnames, want wat daar gebeurt is op zijn minst een wonder te noemen.’   Frank Lammers heeft voor OF IK GEK BEN een mooie ensemblecast verzameld. Naast Mike Weerts zijn er ook rollen voor Monic Hendrickx (4-voudig Gouden Kalf Winnaar, De Poolse Bruid en Penoza), Cees Geel (Gouden Kalf Winnaar Simon), Fedja van Huêt (Gouden Kalveren Amnesia en Nachtrit), Maarten Heijmans (Gouden Kalf/Gouden TV beeld Ramses), Bianca Krijgsman (International Emmy Award De Nieuwe Wereld), Matteo van der Grijn (Soldaat van Oranje, de musical), Tibor Lukács (Homies), Sanne Langelaar (Michiel de Ruyter) en Kees Boot (Hartenstraat). Ook debuteert er nieuw Brabants talent in Of ik gek ben, zoals Dennis ‘Denvis’ Grotenhuis en rapper/acteur Mounir Boualin. De opnames vonden deze zomer grotendeels in Eindhoven plaats.    Synopsis OF IK GEK BEN: De succesvolle, jonge kunstenaar Benjamin is compleet in de war als hij in een tbs-kliniek belandt omdat hij zich niets herinnert van wat er gebeurd is. Het leven in de kliniek is absurd en meedogenloos, maar langzaam krijgt Benjamin hier weer grip op zijn leven en beseft hij wat voor oppervlakkige narcist hij was in zijn vorige leven. Eenmaal vrij, doet het weerzien met zijn oude vrienden de grond onder hem opnieuw wegzinken en zet hij een groot vraagteken bij wat nu eigenlijk de waarheid is. OF IK GEK BEN wordt geproduceerd door IJswater Films, Pellicola en Mike Weerts in coproductie met AVROTROS en komt tot stand met steun van Brabant C, CoBO, Netherlands Film Production Incentive, Nederlands Filmfonds, bkkc, crowdfunders/voordekunst.nl en donateurs. Distributeur September Film zal de film naar verwachting begin 2016 uitbrengen in de bioscoop.

 

- IJswater project: Of Ik Gek Ben

- Website: http://ijswater.nl/films/projects/press.php?project=170

U Hebt Een Probleem in debuut competitie van het NFF

"U Hebt Een Probleem" is een documentaire van Esra Pike en geproduceerd door IJswater Films in kader van het Teledoc Campus traject. Hij gaat samen met de andere Teledoc Campus documentaires uit de tweede reeks in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht: zaterdag 26 september van 18.45 tot 22.15 uur in Rembrandt 1 (pauze: 20.00 uur).
De korte documentaires worden later dit jaar en begin 2016 uitgezonden op NPO 3.
Teledoc Campus is een gezamenlijk project van NPO, CoBO, het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds voor de ontwikkeling van documentairetalent.

- Website: http://ijswater.nl/films/projects/press.php?project=175

9 Ensor nominaties voor Paradise Trips!

Fantastisch nieuws, onze co-productie Paradise Trips heeft 9 (!!) Ensor nominaties gekregen bij het Filmfestival Oostende, in Belgie. De nominaties zijn als volgt. Beste Regisseur (Raf Reyntjens), Beste Scenario (Raf Reyntjens), Beste Acteur (Gene Bervoets), Beste Debuut (Cedric Van Den Abbeele), Beste Acteur in Bijrol (Jeroen Perceval), Beste Actrice in Bijrol (Tania Van der Sanden), Beste Art Direction (Yves Verstraete), Beste Kostuum (Manon Blom en Mariella Kallenberg) en Beste Make-up (Lili Dang-vu).

Wat een mooie lijst, wij zijn in elk geval erg trots!

 

- IJswater project: Paradise Trips

Daan Durft naar ArgentiniŽ!

Nog een selectie voor Daan Durft: de korte film reist dit keer naar Buenos Aires, waar hij op het International Film Festival "Nueva Mirada" for Children and Youth zal worden vertoond. Hiermee staat de teller inmiddels op 20 festivalselecties. Go Daan Go! 

Daan Durft naar Kopenhagen

Meer fijn nieuws vanuit het zwembad!

De sportieve korte film Daan Durft is namelijk geselecteerd voor BUSTER - International Film Festival for Children and Youth, dat plaats zal vinden van 14 tot 27 september 2015 in Kopenhagen, Denemarken.
Sinds het Nederlands Film Festival 2014 is dit alweer het 19de festival waarvoor deze film geselecteerd wordt.

- IJswater project: Daan Durft

SYNC naar ServiŽ

Verfrissend nieuws op deze warme dag!

De korte film SYNC is namelijk geselecteerd voor Short Form / Kratka Forma - International Short Film Festival in dat plaats zal vinden van 19 tot 24 september 2015 in Gornji Milanovac, Servië.

- IJswater project: KORT! 2013 - Sync (v/h 'Dubbel')

De opnames van Sammy Paramaribo zijn gestart!

De opnames van SAMMY PARAMARIBO zijn gestart! De serie die wordt geregisseerd door Barbara Bredero en geschreven is door Sabrina Sugiarto wordt gemaakt in samenwerking met de KRO-NCRV. Hier alvast een leuke impressie van de draaidagen in Suriname

- IJswater project: Sammy Paramaribo

Weer een Daan Durft-festivalselectie!

Door het succes dat de film had op het Seattle International Film Festival afgelopen mei, gaat hij nu ook draaien op Tumbleweed Film Festival in Oroville, Washington.
Het festival zal plaatsvinden van 29 juli -1 augustus 2015.

- IJswater project: Daan Durft

PERSBERICHT: Frank Lammers heeft voor speelfilm regiedebuut OF IK GEK BEN een prachtige ensemblecast

Voor de PDF van het volledige persbericht zie Persmateriaal 'Of ik gek ben'. 

- IJswater project: Of Ik Gek Ben