FIND US ON FACEBOOK
AND 
TWITTER
AND 
YOUTUBE  
WE SUPPORT 
GREEN FILM MAKING

Xpo North en Kaliber35

Er zijn weer twee festival selecties voor Daan Durft! De film, geregisseerd door Mari Sanders en geschreven door Lianne Damen, gaat naar de volgende twee festivals:

KALIBER35: Munich International Short Film Festival. Dit festival vindt plaats van 18 tot 24 juni in München.
&
XPO North: “Scotland's Leading Creative Industries Festival Inverness”
Een film & muziek festival in Schotland, van 10-11 juni.

- IJswater project: Daan Durft

Trailer Paradise Trips online

De officiële trailer van Paradise Trips staat online! Deze co-productie van Caviar en IJswater Films zal vanaf 19.08.2015 in de bioscoop te zien zijn. Hier kun je de trailer bekijken:https://www.youtube.com/watch?v=iFZ03GT-tfE

- IJswater project: Paradise Trips

De Nieuwe Wereld wint prijs CLAM

De Nieuwe Wereld wint de prijs ''Best Feature Film Jury Award'' op het CLAM International Solidarity Film Festival of Navarcles. Dit is alweer de 9de award die de film wint! Dit festival focust zich op films over mensenrechten en heeft de afgelopen anderhalve week in Navarcles, Spanje plaatsgevonden. 

- IJswater project: De Nieuwe Wereld

Dubbele selectie voor Rendezvous Film Festival

Dubbelgoed nieuws! Zowel De Nieuwe Wereld van Jaap van Heusden, als Salam van Johan Timmers zijn geselecteerd voor het Rendezvous Film Festival!

Het festival vindt plaats van 5 tot 13 juni in het zonnige Amelia Island in Florida.

Festivalnieuwtjes KINOLUB

De korte kleuterserie Jesses Wereld (aflevering 1 'Drijfhout') en de korte kinderfilm Daan Durft zijn namelijk geselecteerd voor KINOLUB International Film Festival for Children and Youth in Polen. Ze zullen meedoen in de Main Competition!
Het festival vindt plaats van 14 t/m 18 juni 2015 in Krakau en andere steden in Polen.

- IJswater project: Jesses Wereld

Daan Durft naar het Seattle International Film Festival

Leuk nieuws voor Daan Durft! De film van Mari Sanders gaat naar Seattle International Film Festival (14-26 mei)! SIFF is een van de grootste en best bezochte film festivals in de VS, met meer dan 400 films uit 70 verschillende landen. Daan Durft doet mee in het ‘ShortsFest’ weekend, van 22-26 mei. Te gek!

- IJswater project: Daan Durft

Korte film Spotters geselecteerd voor Festival de Finos Filmes Curtos

Festivalsnieuws voor Spotters! De film, geregisseerd door Wim van der Aar en geschreven door Don Duyns is geselecteerd voor het Festival de Finos Filmes Curtos. Dit kleine festival voor de korte film bestaat sinds 2014 en zal verspreid over een aantal locaties in Sao Paulo (Brazilië) films gaan vertonen.
Het festival vindt plaats van 5 – 11 mei. 

- IJswater project: Spotters

Persbericht: Start opnames KI

- Persbericht –   Amsterdam, 17 april 2015

Start opnamen korte jeugdfilm “Ki”


Vandaag zijn de opnamen begonnen van de nieuwe Nederlandse jeugdfilm “Ki”, geregisseerd door Meikeminne Clinckspoor, in een coproductie van IJswater Films en de KRO-NCRV. 

“Ki”
(25 min.), vertelt het bijzondere verhaal van de 9-jarige Yuki.  Wanneer Yuki met haar overleden zus Iwa (12) in een droom terecht komt, beleeft ze een spannend avontuur. Ze wordt gedwongen haar angsten opzij te zetten en de strijd aan te gaan met waar ze het aller bangst voor is: het leven aan te moeten gaan zonder haar zus.


Het oorspronkelijke en authentieke scenario is geschreven door Floor Paul, die eerder het scenario schreef voor de Nu of Nooit-film ‘Salãm’ (IJswater Films/KRO 2013). De in Nederland werkzame, Vlaamse regisseuse Meikeminne Clinckspoor maakte eerder korte kinderfilms waaronder De Wensboom. Binnenkort beginnen de opnamen van haar Belgische speelfilmdebuut Cloudboy.

“Ki” is tot stand gekomen in het kader van 'Nu of Nooit', een project van Mediafonds, NPO en  Z@pp. De vorige Nu of Nooit-producties van IJswater Films werden de afgelopen tijd  bekroond met o.a. de TIFF Kids Jury Award op het Filmfestival van Toronto (‘De Maan van Anouar’) en geselecteerd voor o.a. het International Short Film Festival van Oberhausen (‘Salam’).

Komend najaar zal “Ki” in première gaan tijdens Cinekid en te zien zijn op televisie bij de KRO.   - Einde persbericht -

- IJswater project: KI

Daan Durft naar Portugal en Dubai

Nog twee selecties voor Daan Durft!

De film gaat naar IndieLisboa waar hij is geselecteerd in de categorie 'IndieJunior', IndieLisboa vindt plaats van 23 april tot 3 mei in Portugal.

Ook gaat de film naar Children’s International Film Festival Dubai waar hij meedingt voor de Audience Choice Award voor 'International Short'. Het festival vindt plaats van 23 april tot 2 mei in Dubai.

- IJswater project: Daan Durft

Jesses Wereld en De Maan van Anouar naar Children First

Goed nieuws voor Jesses Wereld (aflevering 1: 'Drijfhout') en De Maan van Anouar. Beide zijn namelijk geselecteerd voor Children First: Anthropological Film Festival of Children and Youth, een festival dat stem wil geven aan kinderen en jeugdculturen. 

Het festival zal plaatsvinden van 29 t/m 31 mei 2015 in Ljubiljana, Slovenië.

- IJswater project: De Maan van Anouar